1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da yüksekokul heyecanı
Pazar'da yüksekokul heyecanı

Pazar'da yüksekokul heyecanı

Pazar ilçesinde Rize Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokul kurulması için düğmeye basıldı. Bugün bir heyet yer bakmak için ilçede inceleme yaptı.

A+A-

Abdullah UZUN - Geçen hafta Ankara’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulun Ak Parti Pazar İlçe Başkanı Ahmet Basa’nın ilçede bir yüksekokul kurulması yönündeki çabaları sonuç verdi.
Rize Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulması kararlaştırılan Yüksekokul için bugün Zafer mahallesindeki katori mevkiinde inceleme yapıldı.
 


Rize Üniversitesi’nden bilirkişi heyeti ile beraber Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Başkan Yardımcısı Yılmaz Katmer ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özen, Şefik Büyükyazıcı, Muhammet Agun, Mehmet Avcı, Lütfüllah Yılmaz, Mehmet Bilsel, Eyüp Baş ve Ak Parti Pazar İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Yüksek okul için yer ve bina tespitinde bulundular.
 
Yüksek okul kurulması planlanan alanda Ziraat, Meteoroloji, Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek lisesi hizmet veriyor.
  
br>Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal inceleme sonrası yaptığı açıklamada yüksekokul için gösterilen yerin mükemmel bir alan olduğunu belirterek, “Rize Üniversitesine bağlı Yüksek okullardan birini Pazar ilçesinde yapacağız. Bu iş için yer ve bina tespiti yapmak için arkadaşlarım ve ben burada bulunuyoruz. Burası bir yandan hâkim tepe olarak, diğer yandan üzerinde kurulu bulunan bina ve arazi bakımından son derece uygun bir yer. Her türlü imkânların olduğu bir yer. Rize ili ve ilçelerimiz içinde bugüne kadar tespit ettiğimiz en uygun yerdir. Anadolu lisesinin Hamidiye’ye taşınacak olması ve bu yerin atıl durumda kalmaması için uygun bir yer ve alandır. İl teşkilatı olarak Pazar ilçesine mutlaka bir Yüksek okul yapmaya kararlıyız. Düşüncemizde 4 yıllık var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Pazar bizim için çok önemli bir ilçe. Şu ana kadar Pazar’da yapılan yatırımları saymamıza gerek yok. Pazar halkı her şeye layıktır. Pazar Ak Parti İlçe Başkanımızın Ankara temaslarında bize söylediği Yüksek okulun yapımı için bugün start verdik. Önümüzdeki günlerde etüt çalışması yapıp okulu buraya kuracağız.” dedi. Heyet daha sonra Anadolu Lisesi Müdürü Nezihi Çakır’ı makamında ziyaret edip okul hakkında bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum