1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DAKİ HAVALİMANINI UNUTMADILAR
PAZAR'DAKİ HAVALİMANINI UNUTMADILAR

PAZAR'DAKİ HAVALİMANINI UNUTMADILAR

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış törenindeki konuşmalarında, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Davutoğlu, Pazar'da yapılacak havalimanına vurguda bulunduı.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada "Dünyanın en uzun çift tüplü ikinci tünelini Ovit'te inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun bir seferde delinen 5. tüneli olan Mavi Tüneli kim inşa etti. Ankara-Gerede arasında dünyanın en uzun içme suyu tünelini inşa ediyoruz. Anavatanla yavru vatanı su tüneliyle, suyu birleştirip anavatanı yavru vatanı kim birleştiriyor. Bunların hepsi mega proje, bunları hayal bile edemezler, ama biz bunları gerçekleştiririz. Bugün burada dünyada 3. deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. Kim yapıyor? Rize'de de aynı yöntemle deniz üzerinde havalimanı inşa edeceğiz. Çünkü bizim sevdamız var. Bizim cumhurbaşkanımızdan devraldığımız sevda ilmik ilmik işlenmiştir. Gelecek hafta da Hakkari Yüksekova'da havaalanı açacağız. Biz iktidara geldiğimizde 26 havaalanı var, şimdi 53 havaalanı var. Ordu-Giresun 54. havaalanı. Türkiye'yi kuzeyi güneyi, doğusu batısıyla birbirine bağlıyoruz. Şu al bayraklar ne güzel göründü. Bütün hedefimiz Türkiye'nin her yerine al bayrağı taşımak, dünyanın her yerine al bayrağı götürmek, davamız bu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine denize dolgu bir havalimanını da Trabzon ve Artvin'in Çayeli-Pazar ilçeleri arasına yapılacağı müjdesini verdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirtti.

"Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" diyen Erdoğan, "Bugün Ordu-Giresun Havalimanımızın açılışını yaptığımız gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun, gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın her iki şehire, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Sinop'ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı'nın bitirdik, açtık. Ardından Kastamonu'da yoktu, onu da açtık. Aynı şekilde Samsun Havalimanı'nı hamd olsun açtık, şimdi mutluyuz zira Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Trabzon'da havalimanımız vardı. Az önce değerli Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş, aynen denize dolgu bir havalimanını da Artvin-Trabzon arasında Çayeli-Pazar arasına yapacağız. Dolayısıyla artık bu millete efendi olmanın değil hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz, bu eserlerle. Biz bu yola çıkarken bu duyguyla, anlayışla çıktık ve kurusıkı atarak değil hizmetle çıktık. Biz şuna inanıyorduk, 'Hayrun nas men yevfeun nas.' İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Bizim derdimiz buydu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum