1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'dan STK'lar otobüsle oy kullanmaya gitti
Pazar'dan STK'lar otobüsle oy kullanmaya gitti

Pazar'dan STK'lar otobüsle oy kullanmaya gitti

AK Parti'nin aday belirlemede STK'ların oyuna müracaat etmesiyle Pazar'dan 1 otobüs ve onlarca minibüsle STK temsilcileri oy kullanmaya gitti.

A+A-

AK Parti Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye'de milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde değerlendirmeye alınmak üzere sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine yönelik Rize'de de temayül yoklaması gerçekleştirildi.


Kültür Park’da gerçekleştirilen temayül yoklamasına Rize’de bulunan 800 civarındaki sivil toplum kuruluşunun başkanları ve yönetim kurulu üyeleri çağrıldı.

aday2.jpg

Yaklaşık 8 bin kişinin davet edildiği temayül yoklaması sabah saatlerinde başladı. Yoklamada AK Parti’den Rize Milletvekili adaylığı için başvuran 23 aday adayının dışında, oylamaya katılanlardan 23 kişi dışında kimleri de aday olarak görmek istedikleri soruldu.

aday5.jpg


RİZE'DE PAZAR RÜZGARI ESTİ

AK Parti'nin aday belirlemede STK'ların oyuna müracaat etmesiyle Pazar'dan 1 otobüs ve onlarca minibüsle STK temsilcileri oy kullanmaya gitti.

aday4.jpg

Kültür Park’ta kurulan sandıklarda tüm ilçeler ve merkezden STK temsilcileri oy kullanırken Pazar’dan otobüs ve minibüslerle yüzlerce STK yönetim kurulu üyesi Rize’ye akın etti.

Pazar’dan eksiksiz bir şekilde Rize’ye giderek Pazarlı adaylara destek sağlayan Pazarlı STK temsilcileri, “Bizim bu dönemde mutlaka bir milletvekili ile mecliste temsil edilmemiz gerektiğine inanıyoruz. STK’lar olarak sürecin başından beri iktidar partisinin Pazar’dan bir milletvekili göstermesi gerektiğini söylüyoruz. Geçen dönem talebimiz ötelendi. Bu dönem mutlaka Pazar’ın bir milletvekili ile temsil edileceğine inanıyoruz. Biz STK’lar olarak parti ayırımı yapmaksızın buy talebimizi en baştan beri gündeme getirdik. Nihayet genel merkez STK’ların da görüşünü alma ihtiyacı duydu. Bu çok olumlu bir gelişmedir. Bu nedenle bugün Pazar’dan eksiksiz bir şekilde Rize Kültür Park’a gidip oylarımızı kullandık. Biz üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu dönemde Pazar kamuoyu ile aynı ideal etrafında toplandık. STK’lar tek ses tek nefes olduk. İşimizi gücümüzü bıraktık Pazar’a bir milletvekili verilmesi için iktidar partisine derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Pazar her geçen gün geri gidiyor. Çoluk çocuğumuzun geleceği için, Pazar’ın diğer ilçelerde yaşanan gelişmeyi yakalayabilmesi için 5 aday adayımızdan mecliste bizi temsil edecek bir milletvekili istiyoruz.” açıklamasında bulundular.

aday1.jpg

AK Parti Rize Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Osman Karavin de yaptığı açıklamada, “Rize’nin gerçek sahibi aslında sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin ilgisi bizi memnun etmiştir. Bu Genel Merkezimizin Rize’de ki adayların belirlenmesi sürecinde önemli bir unsur olacaktır. Parti içi temayülleri yapmıştık. Şimdi de STK’lar nezdinde temayül yapıyoruz. Kamuoyu yoklamaları olacak. Genel Merkezimizin yeniden mülakatları olacak. Bu da belirleyici olacak o unsurlardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum