1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı abla kardeş, baba mesleği saat tamirciliğini devam ettiriyor
Pazarlı abla kardeş, baba mesleği saat tamirciliğini devam ettiriyor

Pazarlı abla kardeş, baba mesleği saat tamirciliğini devam ettiriyor

Pazar’da yılların saat tamircisi Tevfik İlker’in mesleğini kızları devam ettiriyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Özellikle cep telefonlarının çıkmasıyla saat tamirciliği hızla kaybolurken Rize’nin Pazar ilçesinde baba mesleğini abla kardeş iki kadın devam ettiriyor. 

Pazar ilçesinde yıllarca saat satışı tamir işiyle uğraşan Tevfik İlker’in kızları Esma İlker Kangal ve Dilek İlker Kalaycı, baba mesleğini devam ettirmenin gururunu yaşıyor. 

saat1.jpg

Esma İlker Kangal, meslekle ilgili güzellikler ve zorlukları Pazar53 kamerasına anlattı.

Her tamir ettikleri saatle aynı zamanda insanların hatırlarını, anılarını tazelediklerini ifade eden Kangal, “Ben babadan bu mesleği öğrendim. 15 yıla yakındır da meslekle iştigal halindeyim. Babamın yanında başladım, işi ondan öğrendim; ustam o. İlk başta ‘yapar mısın? dediğinde biraz tereddüt ettim ama sevdiğim, severek yaptığım bir meslek oldu benim için. Memnunum işimden. Mesleğin güzel tarafı bir iş çıkarmak, bozuk olan bir aleti yeniden çalıştırmak. Bu saatlerin birçok insanda hatırası, anıları var. Bize arızalı gelip tamir edilecek her saate bu gözle bakıyoruz. Onlar için önemli olduğunu biliyoruz. Çalıştırdıktan sonra da müşterimizin memnun olduğunu görmek bizi daha çok memnun ediyor. Zor tarafı ise bizim için şu an yok olsa da mesleğe ilk başladığımızda ‘siz kadındınız, ne anlarsınız? tarzı tepkilerle karşılaşıyorduk. Şimdi de zaman zaman karşılaşıyoruz. Oysa azmettikten sonra kadınlar da her işi yapabilir. Bu işin kadını erkeği yok. İşimizden memnunuz. Günümüzde herkes masa başı iş arıyor. Kimse sanat öğrenmek istemiyor. Oysa bu bir zanaat. Bence gençlerin bu işlere de yönelmesi gerekiyor. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Birçok meslekte günümüzde bu eksiklik var. O yüzden ben de babam sayesinde öğrendiğim işimi seviyor ve babamın yıllarını verdiği bu mesleği devam ettirmekten mutluluk duyuyorum. İşi babamdan öğrendiğim için de ayrıca mutluyum” dedi

Dilek İlker Kalaycı da abla kardeş birlikte çalışmaktan menün olduklarını ifade ederek, “Babam da bize destek oluyor; birlikte mücadele veriyoruz. İnsanların hatıralarını onarıp kendilerine iade ediyoruz. Teknoloji ne kadar ilerlese de biz mesleğimizi ilk günkü gibi özenerek ve severek yapıyoruz” şeklinde konuştu.

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum