1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZARLI DİN GÖREVLİSİNDEN ROMAN
PAZARLI DİN GÖREVLİSİNDEN ROMAN

PAZARLI DİN GÖREVLİSİNDEN ROMAN

Rize Pazar'lı İlahiyatçı Yazar Yusuf Kambur 'Yaşamak İstiyorum' adlı roman çalışmasıyla edebiyat dünyasına ilk adımını attı.

A+A-

Pazarlı din görevlisi Yusuf Kambur'un ilk roman çalışması, 'Yaşamak istiyorum' Avrupa yakası Yayınevi tarafından basılarak piyasaya dağıtıldı.

roman1.jpg

İlk baskısı bin adetle piyasaya verilen ‘yaşamak İstiyorum’ adlı romanıyla ilgili açıklama yapan Kambur, “Bu Kitap için çok çalıştım. Bilindiği gibi kitap basım işi oldukça maddiyat isteyen bir durum. Taslağını tamamladığım şiiri kitabımın basımı için çalışma yürütmekteyim." dedi.

yusufkambur.jpg

YUSUF KAMBUR KİMDİR?
15.04.1969 yılında Rize İli, Pazar İlçesi, Yavuz Köyünde doğdu. İlkokulu Yavuz Köyünde, Ortaokulu Pazar İmam-Hatip Lisesinde, Liseyi aynı okulda okudu. 1988 yılında İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet'te İmam-Hatip olarak göreve başladı. İlk görev yeri Pazar Tektaş Köyü İmam-Hatipliğinin ardından 1989-1991 Yılları arasında askerlik görevini ifa etti. 1993 yılında KTÜ Rize İlahiyat Fakültesini kazandı. 1998 yılında okul birincisi olarak mezun oldu. 2000-2004 yılları arasında Hollanda’da Din Görevlisi olarak görev yaptı. 2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslâm Felsefesi alanında yüksek lisansa başladı. Halen Rize İli, Pazar İlçesinde İmam-Hatip olarak görev yapmakta olan Kambur, evli ve iki çocuk babası. Yusuf Kambur’un yayına hazırlanan; roman, şiir ve dini kitaplarının basımı bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum