1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı Genel Başkan Taş'a CHP'den teklif
Pazarlı Genel Başkan Taş'a CHP'den teklif

Pazarlı Genel Başkan Taş'a CHP'den teklif

Rize Pazarlı ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'a CHP'den milletvekilliği teklifi getirildiği öğrenildi...

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz bir biçimde ÖDP Eşgenel Başkanı Alper Taş ile makamında bir araya geldiği öğrenildi.

Milliyet'ten Meriç Trafolar'ın haberine göre yaklaşık bir saat süren görüşmede Taş, bileşeni oldukları Birleşik Haziran Hareketi hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Görüşmede Taş, CHP'nin Cumhuriyeti kuran parti olarak tarihi bir sorumluluğu olduğu, Kürt hareketini de kapsayan bir seçim ittifakının gerçekleştirilebilir olduğunu iletti. Kılıçdaroğlu ise "Eski CHP değiliz, daha cesuruz, daha devrimciyiz, seçim sürecinde bunları daha fazla anlatacağız" diye konuştu. Taş, kısa bir süre önce kurulan BHH hakkında da Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

'2-3 İSİM OLABİLİR'

Alınan bilgilere göre görüşmede ittifak konusu gündeme gelmese de, Kılıçdaroğlu yakın çevresine Taş'ın da aralarında olduğu bazı Birleşik Haziran Hareketi temsilcilerini milletvekili adayı olarak parlamentoya taşıma konusuna sıcak baktığını anlattı. CHP kulislerinde iki ya da üç BHH temsilcisinin seçilebilir sıralardan kontenjan kullanılarak vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.

Birleşik Haziran Hareketi nedir?

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), gezi parkı'nı temel alarak yola çıkan bir oluşumdur. 2014 yılında çeşitli toplantılarla organize olmaya başlayan BHH'de çok sayıda akademisyen, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, bağımsız vatandaşlar yer alıyor. Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Komünist Parti, Sosyal Demokrasi Vakfı gibi kurumlar ile CHP'li milletvekilleri Gökhan Günaydın, İlhan Cihaner ve hüseyin aygün de harekete destek verenler arasında. BHH, 27-28 Aralık'ta 46 il, 137 meclisten gelen 1500 delegeyle Ankara'da 1. Haziran Türkiye Meclisi toplantısını yaparak Yürütme Kurulu'nu belirlemiştir. (akademik politik)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum