1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı İETT şoförü o anları anlattı
Pazarlı İETT şoförü o anları anlattı

Pazarlı İETT şoförü o anları anlattı

Rize Pazarlı İETT şoförü, İstanbul’da 8 Eylül Salı sabahı meydana gelen sel felaketinde 2 yolcusuyla yaşadıklarını anlattı...

A+A-

‘İki yolcumla
şoför camından
dışarı çıktık!’

Filiz Acar
Fotoğraf:Fatih Sultan Kar
İSTANBUL-
İstanbul’da 8 Eylül Salı sabahı meydana gelen sel felaketinde Basın Ekspres yolunda otobüsüyle mahsur kalan Rize Pazar Aktaş köyünden olan İETT şoförü Süleyman Aydın, iki yolcusuyla birlikte nasıl kurtulduklarını gazetecilere anlattı.

96K Havalimanı-Kadıköy hattında çalışan şoför Süleyman Aydın, en büyük şansının otobüste sadece iki yolcusunun bulunması olduğunu söyledi.

 

Beş yıllık İETT şoförü Süleyman Aydın, her sabah olduğu gibi Salı sabahı da garaja gidip otobüsünü teslim alarak bir yıldır düzenli çalıştığı 96K Atatürk Havalimanı-Kadıköy hattında ilk seferine çıktı. Duraktan yolcularını alarak Kadıköy yönüne hareket etti. İlk on beş dakika her şey yolundaydı, ancak TEM otoyolu ile E5 karayolunu birbirine bağlayan Basın Ekspres yolu mevkiine geldiğinde yağan yağmur nedeniyle yolun sel sularına teslim olduğunu gördü. Olayın buraya kadarını biz anlattık, bundan sonrasını şoförümüzün ağzından dinleyelim: 23577"Salı günü sabah 06.00’da, duraktan iki yolcumu alarak Atatürk Havalimanından Kadıköy istikametine hareket ettim. Basın Ekspres yoluna geldiğimde önümde iki küçük aracın yağmur nedeniyle kaldığını gördüm. Ben de durdum. O anda yol kapanmaya başlamıştı. Arkada da araçlar duruyordu. Ben onlara işaret ettim, gelmeyin, geri kaçın diye. Hatta boş bir midibüs geri geri kaydı. Kayarken de benim köşe aynamı büktü. O an 200 metre kadar arkası daha güvenliydi, ancak yol doluydu. Yolun bizim bulunduğumuz tarafı daha düşük olduğu için sular o yönde birikiyordu. Hem önde, hem arkada araçlar olduğu için arada kilitlendik, hiçbir yere kıpırdayamadık. 06.15’den sonra su seviyesi aniden yükselmeye başladı. Ben arabamı stop ettirip dörtlüleri yaktım. Kapıyı açmam mümkün değildi. Baktım, önümde kaldırım taşları suyun üstünde yüzerek geliyor. Karşı yönde araçlar daha rahat seyrediyordu. Yol biraz meyilliydi ve hemen yanında derin bir yol vardı. Sular o tarafa hareket ediyordu. Sular yavaş yavaş otobüsün ön cam hizasına kadar yükselince kapıyı hiç zorlamadım. Baktım açsam içeriye su dolacak. Yolcularım 18-19 yaşında iki gençti. Korkarak otobüsün arkasına kaçmışlardı. Ben dedim ki arkadaşlar bakın kapıdan çıkamayız, şoför camından çıkalım. Geniş olduğu için camı indirdim. Önce onları güvenli bir şekilde çıkardım. Sonra da kendim çıktım.
23580
Bu noktada bir şansımız vardı. Otobüs sol şeritte, hemen orta refüjün yanında duruyordu. Önce ona bastık, sonra da yola indik. Su yükselmişti ve bariyerler henüz gözüküyordu. Karşıya geçmek için belimize kadar suya gömüldük. Karşı yönden gelen ilk minibüse işaret ettik. Şoför arkadaş durarak üçümüzü aldı. Oradan Yenibosna’ya ulaştık. İşletme Şefliğini ve garajımı arayarak bilgi verdim.
23578
Televizyonlarda yayınlanan görüntülerde otobüsün üzerine çıkan insanlar benim yolcularım değil. Onlar önce küçük araçtan minibüse, oradan da daha yüksektir düşüncesiyle otobüsün üstüne çıkanlardı. Bir saat kadar sonra su seviyesi düşmeye başlayınca tekrar minibüsün üstüne indiler. Oradan da bariyerlere basarak bizim gibi karşıya geçtiler. Zaten benim iki yolcum vardı ve tehlike anında ben onları hemen tahliye ettim. Otobüsü de kurtarabilirdim, eğer yolun sağı solu müsait olsaydı ama kıpırdayacak yer yoktu. O yüzden önce can güvenliği diyerek yolcularımı tahliye ettim. Zaten biz böyle durumlar için önceden gerekli eğitimleri alıyoruz. Kurumumuz her türlü hava şartları ve afet gibi olağanüstü durumlarda ne yapmamız gerektiği konusunda bizleri bilgilendiriyor. Şoför arkadaşlarımızla gruplar halinde bu programlara katılırız. Her yıl belirli testlerden geçeriz.
23579
Ben bir yıldır sabit hatta çalıştığım için görüntüleri izleyen ailem aracın levhasından benim olabileceğimi tahmin etti. Telaşlandılar tabii ama hemen arayıp iyi olduğumu bildirdim. Ben 42 yaşındayım ve beş yıldır İETT şoförüyüm. 1993’ten beri ağır vasıta sürücüsüyüm. Uluslar arası tır şoförlüğüm var. Böyle bir felakette en büyük şansımın otobüsümün dolu olmaması, sadece iki yolcumun bulunmasıdır diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum