1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Petran Yaylası'nda kayak sezonu açıldı
Petran Yaylası'nda kayak sezonu açıldı

Petran Yaylası'nda kayak sezonu açıldı

Rize'nin yüksek kesimlerinde kar yağması ile İkizdere ilçesi Petran Yaylası'nda kayak sezonu açıldı.

A+A-

Petran Yaylası sakinleri asırlardır “yüzme tahtası” adını verdikleri, yabancı kayakçıların bölgeye gelmesi ile adını “petranboard” olarak değiştirdikleri 170 cm boyu 30 cm eninde tahta ile profesyonel snowboardcıları aratmıyorlar.

Bölgede asırlardır yapılan bu kayak türü yabancı turistlerinde dikkatini çekiyor.

kayak2.jpg

Kar yağması ile sezonu açtıklarını belirten yayla sakinlerinden Hızır Yavuz; “Her yıl heliski yapmak için bölgemize gelen yabancı turistler yaylamıza gelerek yapılan bu kayağın görüntülerini çekiyor. Aldıkları görüntüleri ülkelerindeki televizyonlarda yayınlıyorlar. Bu yıl ilk defa bir yerli ajans Petranboard belgeseli çekmek için yaylada çalışma yürüttü. Biz atadan kalma kayak tahtasını, kayak kültürümüzü, ayakta tutabilmek için nesilden nesile gitmesi için gayret içindeyiz. Her hafta sonu buraya gelen misafirlere bu kayağı tanıtıyoruz. Kayak yapmalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

kayak1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız