1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Peygamber sevgisi budur işte!
Peygamber sevgisi budur işte!

Peygamber sevgisi budur işte!

Pazar'da, tarihi bir katılımın gerçekleştiği "İnsan sevgisinin toplumsal boyutları" konulu kutlu doğum konferansında katılımcılar salona sığmadı.

A+A-

Pazar Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle organize edilen ve Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı’nın konuşmacı olarak katıldığı "İnsan sevgisinin toplumsal boyutları" konulu konferans Pazar Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleşti.
 
Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konferansta tribünlerdeki koltuklar yeterli olmayınca katılımcılar salonun orta bölümlerinde oturmak zorunda kaldılar. Salonun iki katı kapasiteye ulaşan katılım nedeniyle birçok kişi de konferansı izleyemeden geri dönmek zorunda kaldı.
 
Pazar Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu’nda saat 19.30’da başlayan programa İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk’un yanı sıra daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çoğunluğunu bayanların oluşturduğu büyük bir vatandaş topluluğu iştirak etti.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Merkez cami imamı İbrahim Pişkin Kuran-ı Kerimdeki Hazreti Peygamber ile ilgili surelerden ayetler okudu.
 Daha sonra 6 yaşında Melek İlknur Albaş isimli kız çocuğu Hazreti Peygamber'i anlatan “Bir Gece” şiirini, 7 yaşında Elif Kalender isimli kız çocuğu da “40 Yaşında” adlı şiiri okudular.
 Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy salonun tahsis edilmesini sağlayan İlçe Kaymakamı, İl ve İlçe Spor müdürlüğü yetkilileri ile katılımcıların ilgisine teşekkür etti. 

Programın son bölümünde Rize İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı'nın "İnsan sevgisinin toplumsal boyutları" konulu konferansına geçildi.
 Prof. Dr. Kemal Sandıkçı son 20 yıldır her sene bu mevsimde Kutlu doğum haftası kutlamaları yapıldığına dikkat çekerek, “Her geçen yıl artarak devam eden bu katılımlar sevgiye olan susamışlığın da bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen bu kutlamalar her yıl bir konu üzerine yoğunlaşıyor. Bu sene konu İnsana verilen değer oldu. İnsan hakları denince akla sevgi ve saygı gelir. 20’nci asırda yine insanların problemleri konuşuluyor. Kâinat, insan için yaratılmıştır. Kâinatta her şey yok olacaktır. Ancak sadece insan yok olmayacaktır. O, başka bir âlemde yine insan olarak dirilecektir." dedi.

Allah’ın övdüğü varlık olan insanın bu nedenle çok değerli olduğuna dikkat çeken Sandıkçı, "Bu nedenledir ki saygıyla yaşamalı, o saygıya da layık olmalıdır. İnsan olmazsa kâinatın sırrı bilinmeyecekti. Kâinatın sultanı olarak yaratılan insana kıymak çok büyük bir günahtır. Allah’ın en mükemmel olarak yarattığı insana hakaret etmek, küfür söylemenin dinimizde kitabımızda yeri yoktur. İnsanın Allah’a karşı görevleri vardır. Her şeyden önce İnsan Allah’ın kuludur. Tüm yaratılanlardan üstün olan insan kendi sorumluluğunu bilmek zorundadır.” Dedi. (Abdullah UZUN&Naci GÜVEN)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum