1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pirince giderken bulgurdan oldu!
Pirince giderken bulgurdan oldu!

Pirince giderken bulgurdan oldu!

"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu" sözü Rize'de gerçek oldu. Tamir için yolladığı sakat arabası kaybolan Rizeli, 2 aya mahküm oldu!

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize'de, tamir için gönderdiği tekerlekli sandalyesini geri vermedikleri iddiasıyla İstanbul'daki yakını Hüseyin Kızıltoprak hakkında dava açan bedensel engelli Cihan Aksu, bunun sonucunu beklerken, karşı tarafın açtığı dava ile şok oldu. Kızıltoprak'ın annesi Emine Kızıltoprak'a telefonla 'tehdit ve hakaret' ettiği iddiasıyla açılan dava sonunda, Aksu 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Doğuştan ayakları tutmayan bedensel engelli 40 yaşındaki Cihan Aksu, iddiaya göre, 5 yıl önce arızalanan akülü tekerlekli sandalyesini tamir ettirmesi için İstanbul'da oturan akrabası Hüseyin Kızıltoprak'a gönderdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen, tekerlekli sandalyesi gönderilmeyen Cihan Aksu, Kızıltoprak'ı aradığında, kaybolduğunu öğrendi. Bunun üzerine, Cihan Aksu, tamir için gönderdiği tekerlekli sandalyesini iade etmediği iddiasıyla Hüseyin Kızıltoprak hakkında dava açtı.
Bu dava sürerken, bu kez Hüseyin Kızıltoprak, Cihan Aksu'nun annesi Emine Kılıztoprak'ı telefonla rahatsız ederek, harakette bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Rize Asliye Ceza Mahkemesi'nde Aksu aleyhine açılan dava sonuçlandı. Cihan Aksu, 'tehdit ve hakaret' suçundan 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
Cezası önceki gün tebliğ edilen ve 10 gün içinde cezasını çekmek üzere cezaevine gönderileceğini söyleyen Cihan Aksu, ''Tekerlekli sandalyemin olmaması nedeniyle 5 yıldır dört duvar arasına mahkum olmuştum, şimdi de adalet mahkum etti'' dedi. Engindere Mahallesi'nde oturan Cihan Aksu, ''Ben kaybolan tekerlekli sandalyemin bulunması için dava açıp hakkımı ararken onlar da bana hakaret gerekçesiyle dava açtı. Bu insanlar 5 yıldır tekerlekli sandalyemi vermeyerek beni küçük bir odaya mahkum etti. Bu yetmedi şimdi de adalet mahkum etti. Adalet bu mudur? Eğer buysa ben cezamı çekeceğim. Kaybolan sandalyem için dava açmıştım. Onun sonucunu beklerken, ben ceza aldım'' diye yakındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum