1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PKK'nın yeni hedefi Karadeniz mi?
PKK'nın yeni hedefi Karadeniz mi?

PKK'nın yeni hedefi Karadeniz mi?

Erzincan kent merkezine gece vakti ele geçirilen içi silah ve cephanelik dolu kamyonetin, örgüt tarafından Karadeniz'e gönderildiği iddia ediliyor.

A+A-

Erzincan kent merkezine gece vakti içi silah ve cephanelik dolu bir kamyonetle girmek isteyen 13 kişiden oluşan PKK’lı grup, kendilerini durdurmak isteyen jandarma ile çatışmaya girdi. Teröristlerin ilk ateşinde 2'si astsubay 5 güvenlik görevlisi yaralandı, 1'i yaralı 2 terörist yakalandı. Kamyoneti terkederek ağaçlık alana kaçan teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı ve Beşsaray Köyü yakınlarında kuşatılan teriristlerden 4'ü çatışmada ölü ele geçti. Teröristlere ait olan ve gezici cephanelik gibi donatılan Gaziantep plakalı kamyonete el konulurken, PKK’lı grubun Erzincan’da büyük bir eylem gerçekleştirmek ya da Karadeniz’e geçmek istediği sanılıyor.

Erzincan’ın Tunceli sınırına yakın Çağlayan Beldesi civarında dün gece Isızu marka bir kamyonet ve içindeki şüpheli kişileri gören vatandaşlar, Jandarmaya ihbarda bulundu. Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan bir ekip, saat 22.30 sıralarında Erzincan yönüne giden kamyoneti durdurmak istedi. Erzincan’a 3 kilometre kala Köprübaşı Mevkii'nde şüpheli araçtan güvenlikg örevlilerine ateş açıldı. Otomatik silahlar ve av tüfeğiyle açılan ilk ateş sırasında 2 astsubay ile 3 er yaralandı. Askerlerin de karşılık vermesi sonucu 1’i yaralı 2 terörist yakalandı. Ateş altında kalan teröristler, kamyoneti terkederek 2 ayrı grup halinde ağaçlık kesime doğru kaçtı.

DÜZENLENEN OPERASYONDA 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Yaralılar Ercincan Devlet ve Askeri Hastaneye kaldırılırken, iki grup halinde doğu ve batı yönlerine kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Gece yarısından sonra operasyona ara verilirken, sabahın ilk ışıkları ile birlikte askeri birlikler, jandarma ve Özel Harekat Timleri ve helikopterlerin havadan desteğiyle bölgeyi kuşattı.
Erzincan- Kemah karayolunun 8’inci kilometresindeki Beşsaray Köyü kırsal alanında 5 kişilik bir grupla saat 05.00 sıralarında yeniden sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirilirken, 1 terörist ise kaçtı.

CEPHANELİK GİBİ KAMYONET

Yetkililer, PKK'lıların Erzincan'a geldikleri Gaziantep plakalı kamyonette tahrip gücü yüksek patlayıcı madde, el bombası, lav silahı, av tüfeği, uzun namlulu silah ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ve şarjör bulunduğunu açıkladı.
Teröristlerin Karadeniz’e açılma hedefini gerçekleştirmek ya da Erzincan’da büyük bir eylem yapmak istedikleri olasılıkları üzerinde durduklarını belirten yetkililer, yakalanan teröristlerin konuşması halinde önemli bilgilere ulaşacaklarını söyledi.
İlk çatışmada yaralanan astsubay ve erlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden yetkililer, kaçan diğer PKK'lılara yönelik bölgede geniş çaplı operasyonların sürdürüldüğünü belirtti.

VALİ: DUR İHTARINA ATEŞ AÇTILAR

Erzincan Valisi Ali Güngör, güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarı üzerine şüpheli kamyonetten av tüfeği ve otomatik silahlarla ateş açıldığını açıkladı.
Teröristlerden bazılarının kaçarken terkettikleri kamyonette silahlarını da bıraktıklarını belirten Vali Güler, “Belediyeye ait ağaçlık alana kaçtılar. Birlikler çevreyi kuşattı. Kamyonette teröristlere ait silah ve malzemeler bulundu. Araç, görevlilerce inceleniyor'' dedi.
YARALI TERÖRİSTE LİNÇ GİRİŞİMİ
çatışmada yaralanan ve Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan teröriste, bir grup vatandaş tarafından linç girişiminde bulunuldu.

Hastanenin acil servis bölümünü basmak isteyen gruba polis müdahale etti. Teröristin sedyeyle ambulansa konuluşu sırasında bir grup vatandaş, teröriste saldırdı. Yüzü gözü kanlar içerinde kalan terörist, güçlükle bindirildiği ambulansla hastaneden kaçırılmaya çalışıldı. Ambulansı kovalayan vatandaşlar, aracın camlarını kırdı.

Bu esnada polis vatandaşların dağılması için havaya ateş etti. Hastane bahçesinden hızla uzaklaşan ambulansın arkasından güvenlik güçleri öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bazı vatandaşların ağladıkları gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum