1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rafting şenliği devam ediyor
Rafting şenliği devam ediyor

Rafting şenliği devam ediyor

Fırtına deresinde bu yıl ilk defa düzenlenen "Fırtına Rafting Festivali", Rize Valisi Kasım Esen'in de katıldığı törenle resmen başladı.

A+A-

Fırtına deresinde bu yıl ilki düzenlenen rafting festivalinin ikinci gününde renkli görüntüler vardı. Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından düzenlenen şenliğin resmi açılışı yapılırken gün boyu yarışmalar düzenlendi.
Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Rize'de 1996'da birkaç kişi ile başlayan rafting sporunda, bugüne kadar önemli aşamalar kaydedildiğini ve bir çok kulübün açıldığını söyledi.


Düzenlenen şenlik ve diğer etkinlikleri önemsediklerini dile getiren Başkan Sinan, ''Bu etkinlikler Rize'nin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlayacaktır. Eğer turizmde istediğimiz yere gelebilirsek bu Rize'ye önemli bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Sadece Antalya'da yılda yaklaşık 500 bin kişi rafting yapmaktadır. Bu da yaklaşık 50 milyon dolarlık gelir anlamına geliyor. Bu, raftingin bize ne kadar katkı sağlayabileceğini gösteren önemli bir örnektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rize Valisi Kasım Esen, Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ile diğer katılımcılar Fırtına Deresi'nde rafting yaptı.
Şenliğe Gürcistan Rafting Federasyonu Başkanı David Katzarava ile 16 kişilik rafting ekibi de katılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız