1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rekor, 148 yaşındaki Rizeli'de!
Rekor, 148 yaşındaki Rizeli'de!

Rekor, 148 yaşındaki Rizeli'de!

Dünyanın en yaşlı insanının Rize İkizdere ilçesi Anzer Ballıköy'de yaşadığı, adrese dayalı nüfus kaydında ortaya çıktı. Rizeli vatandaş tam 148 yaşında!

A+A-

İSMET KÖSOĞLU – Adrese dayalı nüfus tespiti çalışmaları sırasında ortaya çıkan gerçek Rize’nin İkizdere ilçesini bir anda gündeme taşıdı. Dünyanın en yaşlı insanının 148 yaşında olduğu ve Rize’nin İkizdere ilçesinde yaşadığı anlaşıldı.
İkizdere ilçesinin dünyaca ünlü Anzer Ballı köy nüfusuna kayıtlı 148 yaşındaki Fatma Şişman bir anda herkesin ilgi odağı oldu.
İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alınan Aile Nüfus kaydında 01.07.1859 doğumlu ve 4 çocuklu gözüken dul Fatma Şişman dünyanın en yaşlı insanı olarak kayıtlarda gözüküyor. Fatma Şişman ve çocuklarına TC Kimlik numarası da verilmiş.
 
Aynı nüfus kaydında 1888 yılında ikiz olarak doğan Osman ve Hamza ŞİŞMAN adlı 2 erkek oğlunun da halen sağ göründüğü ve 119 yaşında oldukları gözüküyor.
Dünyaca ünlü, şifalı Anzer Balının üretildiği Anzer köyünde şu anda 2 metre kar kalınlığı bulunduğu ve yolunun da kapalı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız