1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rektörlük seçiminde ilk tur geçildi
Rektörlük seçiminde ilk tur geçildi

Rektörlük seçiminde ilk tur geçildi

Bugün yapılan Rize Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu aldı.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında yapılan rektörlük seçimlerinde 66 öğretim üyesi oy kullandı. 6 öğretim üyesinin katıldığı seçimlerde Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu’na 39, Prof. Dr. Kadir Seyhan’a 17, Prof. Dr. İbrahim Okumuş’a 4, Prof. Dr. Hulusi Acar’a 3, Prof. Dr. Selami Şaşmaz’a 2, Prof. Dr. Hızır Önsoy’a ise 1 oy çıktı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü İbrahim Özen, seçimin ardından yaptığı açıklamada, rektör atamalarının 3 aşamada yapıldığını belirterek, “Bugün yapılan seçimde Rize Üniversitesi’ndeki öğretim üyeleri tercihlerini ortaya koymuştur. Bundan sonraki aşamada rektörlük seçimi YÖK ve Cumhurbaşkanının tercihleri ile sonuçlanacaktır’’ dedi.
Öğretim üyelerinin tercihlerini saygıyla karşıladıklarını ifade eden Özen, ‘’Demokratik bir süreç yaşandı. Rektör adaylarını gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutluyorum. Sonucun herkese hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.


Özen, bir gazetecinin seçim sürecinde kendisinin bazı adaylar için öğretim üyeleriyle görüştüğü yönünde basında haber çıktığını, bunun ne derece doğru olduğu şeklindeki sorusu üzerine, ‘’Öğretim üyeleri ile görüşmem, görüşlerini almam doğaldır. Çünkü ben rektörüm’’ şeklinde cevapladı.
Rektörlük seçiminde en çok oyu alan Prof. Dr. Okumuşoğlu ise 10 yıllık emeğin ve uğraşın sonucunda 66 öğretim üyesine erişen Rize Üniversitesi için önemli bir seçim yapıldığını söyledi. Bundan sonra kendisinin rektörlük için uygun görülmesini dilediğin kaydeden Okumuşoğlu, “Ben Rizeliyim. Rize’nin bütün kurumlarının yükselmesi tek arzumdur. Rize Üniversitesi’nin herkesin gurur duyacağı noktaya dayanışma, uzlaşma içinde gelmesini diliyorum’’ dedi.
Rektör adaylarından Prof. Dr. Kadir Seyhan da seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “3 aşamalı seçimde birinci aşamayı yaşadık. Bundan sonra YÖK ve Cumhurbaşkanının seçimine mazhar olmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanı uygun göreceği kişiyi atayarak umarım Rize Üniversitesi’ne ivme kazandırır’’ diye konuştu.
Seyhan, seçim sürecinde KTÜ Rektörü Özen’in adaylarla görüşmesi sorusu üzerine ise “Seçim sürecinde her şeyin yaşanması doğaldır. Neticede bu tür seçimdir’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum