1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZE, YARI YARIYA KAZANIRSA KURTARIR!
RİZE, YARI YARIYA KAZANIRSA KURTARIR!

RİZE, YARI YARIYA KAZANIRSA KURTARIR!

Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, ligde kalmak için son 8 maçın 4'ünü kazanmak zorunda olduklarını söyledi...

A+A-

Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Süper Lig'de artık kolay maç olmadığını söyledi.
Tütüneker, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Bundan böyle her maçın zor geçeceğini belirten Tütüneker, “Son sekiz maçın en az dördünü kazanmalıyız. Lig artık daha zorlaştı. Kayseri takımı bile iki maç kazanarak kümeden kurtarma şansını yakaladı. Biz Eskişehir maçını kazanmalıydık olmadı. Zor maçlara çıktık bu maçlardan iyi puanlar çıkarttık. Bundan böyle kendi rakiplerimizle oynayacağız. Herkesin bir iddiası var. Herkesin iddialı olduğu konumda mücadele oluyor. Biz kim olursa olsun üç puan için çıkıp bunun mücadelesini yapacağız” dedi.

"LUALUA VE ENGİN'DEN FAYDALANMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Sakatlıkların canlarını sıktığını söyleyen Tütüneker, “En kısa zamanda Lualua ve Engin’den kısa da olsa faydalanmaya çalışacağız. Liban Abdi henüz çalışmalara başlayamadı. Ahmet Görkem bu hafta kadromuza alacağız. Diğer oyuncuların sakatlıkları tam geçmedi. Sağlık ekibimiz elinden geleni yapıyor. Hurşut ve Mutumba fizik olarak henüz hazır değiller. Onları da ilerleyen haftalarda kullanmak istiyoruz. Bu oyuncular kendilerini göstermeleri gerekiyor” diye konuştu.

“DEPLASMANDA YENİLMİYORUZ”
Akhisar Belediyespor'un kendi sahasında başarılı bir takım olduğunu vurgulayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, “Bu avantajı kullanmak isteyecektir. Biz son maçlarda deplasmanda yenilmiyoruz. Fırsatları değerlendirebilirsek üç puan alırız. İstatistiklerde kaleye gitme sayılarımız yüksek. Mücadele edip puan yada puanlarla dönmek istiyoruz. Üç puan bizi farklı yerlere getirebilir. İki maç aldığımızda farklı yerlere geliriz. 38 ile 40 puan arası bu ligde kalmaya yetebilir. Biz de bunun için gayret ediyoruz. Akhisar takımını yenebiliriz. Planlarımızı o yönde yapıyoruz. Sıkıntılarımız sadece sakatlıklar, onun haricinde hiç bir sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Çaykur Rizespor taraftarını da değinen Tütüneker, “Eskiden Rize’ye geldiğimde çok coşkulu bir taraftar ile karşılaşırdım. Ama şuan istediğimiz desteği arkamızda göremiyoruz. Bizim onlara ihtiyacımız var. Bizi desteklesinler, bize güvensinler. Bu takımı layık olduğu yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

AKHİSAR HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Bu arada Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda oynayacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde teknik direktör Uğur Tütüneker yönetimindeki antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Yeşil-mavili futbolcular pas çalışması ile antrenmana devam etti. Antrenman 5'e 2 top kapma çalışmasının ardından şut çalışması ile tamamlandı.

Sakatlığı nedeniyle Liban Abdi ve Lualua antrenmana katılmazken, Hakan Hacıbektaşoğlu takımdan ayrı çalıştı. Yeşil-mavili ekipte sakatlıkları geçen Ahmet Görkem Görk, Eren Albayrak ve Engin Baytar ise takımla çalışmalara katıldı.

"MUTLAKA KAZANACAĞIZ"
Çaykur Rizespor'un Iraklı futbolcusu Ali Adnan, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor maçını kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Son haftalarda takımın durumu iyi. Kendi sahamızda oynadığımız zorlu 2 maçtan beraberlikle ayrıldık. Şimdi önümüzde Akhisar Belediyespor ile oynayacağımız ve bizim için çok önemli olan bir maç var. Mutlaka kazanacağız. Bunu yapacak olan da biz futbolcularız" diye konuştu.

"BU MAÇTA GOL ATACAĞIM"
Ali Adnan, takım arkadaşları ile çok iyi uyum içerisinde olduklarını ifade ederek, "Çaykur Rizespor, süper ligde kalacak güçtedir. Bundan kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın. Futbolcular olarak bunun mücadelesini biz en iyi şekilde vereceğiz. Akhisar Belediyespor maçının benim için ayrı bir önemi var. Elimden geleni yapıp iyi oynayacağım ve bu maçta gol atacağım. Bunun için de taraftarımıza söz veriyorum" dedi.

Çaykur Rizespor, yarın yapacağı çalışmanın ardından havayoluyla Akhisar deplasmanına gidecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum