1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize BBP'de nöbet değişimi
Rize BBP'de nöbet değişimi

Rize BBP'de nöbet değişimi

Büyük Birlik partisi (BBP) Rize İl Başkanlığı görevine, milletvekilliği adaylığı nedeni ile istifa eden Hızır Dil'in yerine Nusret Kaya atandı.

A+A-

Dilek ASLAN - Başkanlığa yeni atanan Nusret Kaya, Dedeman Otel'de düzenlenen istişare toplantısında yetki belgesini Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Selim Şimşek'ten aldı.
Şimşek, burada yaptığı açıklamada, demokrasi ve hukuk düzeninin tehlikeye düştüğü böylesi kriz dönemlerinin asgari zayiatla atlatılabilmesi için sadece iktidara değil, muhalefet partilerine, sivil toplum kuruluşlarına, hukuk ve yargı organlarına da görev düştüğünü belirterek, “Herkesi Türkiye’nin milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk düzenine karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu günden itibaren Türk siyasi hayatının içine gireceği süreçte demokrasi ve hukuk dişi hiçbir tasarruf ve dayatmaya destek vermeyeceğimizi ısrarla vurguluyoruz. TBMM dışında kurulacak ve milli iradenin tecelli gahı olan meclisi devre dışı bırakacak her türlü iktidar ve hükümet formülünü gayrı meşru ve hukuk dışı sayacağımızı şimdiden ilan ediyor, büyük Türk milletini birlik ve beraberlik içine davranmaya, vakar ve sükûnetini muhafaza etmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Kendi bünyesinde farklı kanunları geçerli olduğu farklı yönetim bölgeleri ve federatif yapıları yoktur” dedi.
Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan BBP MKYK üyesi Selim Şimşek, partisinin seçimlere tek başına gireceğini ifade ederek, “Seçim tarihi belli olduktan sonra bazı partilerle ittifak görüşmeleri yaptık. Ancak bu görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Biz BBP adı altında seçime girmeye karar verdik. Biz kilit partiyiz bu nedenle bazı partiler bizimle ittifak kurmak istediler ama isteklerimize cevap verecek düşünce olmadığı için ittifak oluşmadı. Rize’ den 17 tane partimize milletvekili aday adayı olmak için başvuru var. Bu toplantıda bunu 3’e indireceğiz. Daha sonra da basına bu konuda bilgi vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız