1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi engelleri yıkıyor!
Rize Belediyesi engelleri yıkıyor!

Rize Belediyesi engelleri yıkıyor!

Rize Belediyesi, yol geçişlerindeki engelleri karşılıklı işbirliği çerçevesinde yıkıyor. Dağdibi yolundaki eski yapı yıkılarak sahille bağlantısı açıldı.

A+A-

Ahmet Yavuz DAL - Rize Belediyesi mahalle aralarındaki imar yollarını açmaya devam ediyor. Açılması gereken yollara etki eden unsurlar Belediye, Muhtar ve vatandaş işbirliğiyle çözülüyor.
Rize Portakal mahallesinde bulunan Kubilay sokağın menderes Bulvarından Dağdibi yoluna bağlantısını engelleyen eski yapı Rize Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Mahalle muhtarı Seyfullah Pehlivan ile yapılan görüşmeler neticesinde Maşalacı ailesine ait eski yapı yıkılarak yaklaşık 200 metrelik yol sahil ile Dağdibi’ni birleştirdi.
 
Yapılan yıkım ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Portakallık mahallemizde bulunan bu eski yapı imar planlarına isabet ediyordu. Mahalle muhtarımızla konuyu görüştük. Muhtarımızın gayreti ile mal sahibi olan Maşalacı ailesini ikna ettik. İçinde oturan geliri düşük ailemizin de mağdur olmaması için ilimizde faaliyet gösteren Renault servisi, Ortaklar inşaat ve İhsan Kabil ile görüştük. Yardımsever iş adamlarımızın katkıları ile geliri düşük ailemizi de memnun ettik. Bugün burada alışıla gelmiş sıkıntılı yıkımların dışında memnuniyet ifadeleriyle dolu bir yıkım gerçekleştirdik. Yapılacak yolun mahallemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan uygulamadan ve çalışmadan mahalle olarak çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Seyfullah Pehlivan “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da dar olan yolların genişlemesi için arazilerinden feragat etmelerini istiyorum. Belediyemiz bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Bizlerde mahallemiz ve ilimiz için gerekeni yapmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız