1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesinden satış
Rize Belediyesinden satış

Rize Belediyesinden satış

Kamuoyu tarafından Kabiller olarak bilinen Rize Belediyesine ait mülkiyetin ihalesi yeniden yapılarak Kabiller İnşaat'a bırakıldı

A+A-

Geçtiğimiz günlerde yapılan ihalede katılımcılardan birinin verdiği yüksek teklif sonrası teminatını iptal etmesiyle ihale fes edilmişti.
Çarşı Mahallesi pafta1, ada 4, parsel 3’de ki 60,50 metre karelik Rize Belediyesine ait iş yeri yeniden ihale edildi. Yapılan yeni ihale başka katılım olmadığından bedeli peşin 1 milyon 150 bin YTL’ye Kabiller inşaat’a kaldı.
Yapılan dükkân satışlarıyla ilgili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı şunları söyledi; “Rize kamuoyunun bildiği gibi geldiğimiz ilk günden bu yana Rize Belediyesinin mülklerini satma politikamız var. Çünkü ben de dahil bütün belediye başkanlarımız kiracılarıyla geçmişten beri sorunlar yaşadı ve yaşamaya devam ediyoruz. Burada haklı haksız ayrımı yamak istemiyorum. Fakat ortada bir sorun var. Kaldı ki Belediyemizin ekonomik yapısı da bellidir. Güçlü bir belediyemiz olsa bile bu satışlara devam edecektik. Bugün de Kabiller nalburiye diye bilinen eski milletvekillerimizden Ahmet Kabil ve şimdiki Ticaret odası Başkanı Ömer Ofluoğlu’nun ortağı olduğu şirketin kullandığı, Belediyemize ait dükkânı 1 milyon 150 bin YTL’ye Kabiller şirketine ihale ettik. Buradan şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu dükkânı 2006 yılında almış olsalardı ortalama 700 – 800 bin YTL alacaklardı. Şimdi ise 1 milyon 150 bin YTL’ye aldılar. Aradaki fark ise Belediyemizin karı olmuştur”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum