1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Dedeman oteli ihale edildi
Rize Dedeman oteli ihale edildi

Rize Dedeman oteli ihale edildi

Rize'nin ilk dört yıldızlı oteli olan Rize Dedeman Oteli'nin satış ihalesi yapıldı. İhalede verilen teklifler 5 gün içinde değerlendirilerek karar açıklanacak.

A+A-

Dedeman firması tarafından 1991 yılında Rize Özel İdare Müdürlüğü'den kiralanan ve 16 yıldır 4 yıldızlı otel olarak işletilen Rize Dedeman Oteli'nin bulunduğu bina Rize Valiliği tarafından satılıyor.
Konuyla ilgili Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, 5 yıldızlı otele dönüştürülmek ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden belge almak kaydıyla, mevcut tesisleri modernleştirmek ve Rize'de turizmi daha ileriye götürmek için 18 Mart 2007 tarihinde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Dedeman Oteli'nin ihaleye çıkartıldığı hatırlatıldı. İhaleye Ekşioğlu İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş. ile Karadeniz Metro Seyahat Turizm Acenteliği ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.'nin katıldığı belirtilen açıklamada "En yüksek teklifi Karadeniz Metro Seyahat Turizm Acenteliği ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti 4 milyon 700 bin YTL vermiştir" denildi.
Rize'de turizme hizmet etmeyecek veya mevcut durumu ileriye götürmeyecek hiçbir tasarrufun kabul edilmeyeceği bildirilen açıklamada "Valiliğimizin beş gün içinde ihaleyi onaylama yetkisi olduğundan, bu süre sonuna verilecek karara müteakip gerekli değerlendirme açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Rize Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne yılda 60 bin YTL kira ödeyen Rize Dedeman Oteli'nin yönetimi, Rize Valiliği'nin kira artış talebi üzerine konuyu mahkemeye taşıyarak açtığı davayı kazanmıştı. İlgili mahkeme, Rize Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'nün kira artışını uygun görmemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız