1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Diyanet Vakıf Sen'den hükümete tepki!
Rize Diyanet Vakıf Sen'den hükümete tepki!

Rize Diyanet Vakıf Sen'den hükümete tepki!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Rize İl Temsilciliği, aynı yerde 5 yıl ve daha fazla görev yapan vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerinin değişmesi kararına tepki gösterdi!

A+A-

Hükümetin rotasyon uygulamalarına bir tepki de Diyanet çalışanlarından geldi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Rize İl Temsilcisi Halil İbrahim Öksüz, yaptığı basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulanmak istenen rotasyonun, Diyanet çalışanları için ‘zulüm’ olduğunu söyledi.

Açıklamasında rotasyonla ilgili bilgiler veren Öksüz, “Diyanet İşleri Başkanlığı, son görev yaptıkları yerde 5 yıl ve daha fazla olan vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerini değiştirmek istemektedir. Bunun adı açıkça rotasyondur. 2009 yılında da benzer uygulama yapılmış, ancak Sendikamızın açtığı dava sonucu 2011 yılında yürütmenin durdurulması sağlanmıştı. Buna rağmen yer değişiklikleri yapılmış, bu sebeple de özellikle birçok şef mağdur olmuştur. Bunun sonucunda pek çok şef; ‘yıllarca verdiğim hizmetin karşılığı bu olmamalıydı’ diyerek bir küskünlük içerisine girmiştir. Çalışma verimi düşmüştür.” dedi.

Açıklamasında, “Hukukun bile kamu yararı görmeyerek iptal ettiği, yasalarla bağdaştırmadığı bu rotasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı niçin ısrar ediyor anlamak mümkün değildir” diyen Öksüz, “Yer değişikliği yapılması istenilen her düzeydeki personel Kurum tarafından mevcut mevzuat gereği zaten yapılabilmektedir. Buna rağmen, yapılması düşünülen zorunlu yer değiştirmelerin, ister il içi, isterse iller arası olsun çalışma hayatına hiçbir olumlu katkısı olmayacak, tam tersine moral ve motivasyonu alt üst edecektir.” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Uygulamanın olumlu bir yanının olmadığına vurgu yapan Öksüz, “Görevi, din hizmeti sunmak ve katkı sağlamak olan vaiz, şube müdürü ve özellikle şeflerin mutsuz huzursuz olmasına yol açacak bu uygulama sosyal olarak da çalışanları mağdur edecektir. Yapılan rotasyonun olumlu yanı yoktur. Diyanet çalışanlarına rotasyon yapmanın ortaya çıkaracağı tek sonuç zulümdür. Rotasyondan amaç, emeklilik yaşı gelmiş şefleri ve diğer çalışanları emekliliğe zorlamaksa yapılan bu muamele hiç adil ve ahlaki değildir. Emekli olmayanlar yarı yarıya düşen maaşla geçim sıkıntısına düşmemek için çalışmak durumunda kaldıkları için çalışmaktadırlar. Böyle bir yöntem yerine emekliliği teşvik etmeye yönelik düzenlemeler yapılması daha yerinde ve daha hayırlı olacaktır. Hem böylelikle daha emekliliği gelmemiş çalışanlarda mağdur edilmemiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kış aylarının başladığı, okulların açıldığı bir zamanda böyle bir uygulamanın yapılması doğru bir yaklaşım ve anlayış olmadığına da değinen Öksüz, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Ailelerin parçalanmasına, okuyan çocukların başarısız olmasına, zaten bozulan kurum-çalışan ilişkilerinin iyice zedelenmesine sebep olacak bu uygulamadan vaz geçilmelidir. Bütün bu sebeplerle Diyanet İşleri Başkanlığını, bu yönetmelik hükümlerini yeniden istişare etmeye, taşra idareci ve çalışanların görüşlerini almaya, hangi olumsuz sonuçları doğuracağı çok açık olan, rotasyon düşüncesinden vazgeçmeye davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum