1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Esnaf Odası'nda seçim var!
Rize Esnaf Odası'nda seçim var!

Rize Esnaf Odası'nda seçim var!

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nde Sümer muhaliflerinin başlattığı seçim iptal çalışmaları ve olağan üstü kongre kararı mahkemelik oldu.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de 28 Aralık 2005 tarihinde gerçekleşen Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Kongresi'nde dört dönemdir başkanlığı sürdüren Dursun Sümer ile Adalet Kalkınma Partisi(AK Parti) eski yönetim kurulu üyesi Adem Tornacı yarışmıştı. AK Parti'nin Tornacı'ya verdiği desteğe rağmen Sümer çok az bir farkla seçimi kazanarak yeniden başkan seçildi. Sümer muhalifleri 1,5 yıl sonra imza toplayarak odayı olağanüstü kongreye götürme kararı aldı. Dursun Sümer ve ekibi 4 Nisan 2007 tarihinde yapılması kararlaştırılan olağanüstü kongre kararını mahkemeye taşıdı. Mahkeme muhaliflerin lehinde karar verirse Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği 4 Nisan 2007 tarihinde olağanüstü kongreye gidecek. Bu kez Sümer'in karşısına aday olarak Rize Esnaflar Kredi Kooperatifi Başkanı Muammer Atılgan'ın çıkması bekleniyor. Atılgan bir önceki seçimde Tornacıya destek vermiş ama seçimi kaybetmişlerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum