1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE GECELERİ YEŞİL MAVİ RENK VERİYOR
RİZE GECELERİ YEŞİL MAVİ RENK VERİYOR

RİZE GECELERİ YEŞİL MAVİ RENK VERİYOR

Rize Belediyesi, şehir içi yol, cadde, sokak ve meydanlara yeni dizayn için yeşil mavi ledler takmaya başladı.

A+A-

Rize Belediyesi, şehir içi yol, cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamında şeffaf cam tüplü yüksek basınçlı sodyum buharlı, LED’li veya en az bunlara eşdeğer verimlilikte lambalar kullanıyor.

led1.jpg

LED ile aydınlatmaların bir süredir denendiği Rize Belediyesinde Pilot uygulamalardan bazıları ise Atatürk ve Cumhuriyet Caddesindeki şeffaf cam bariyerlerde, şehrin giriş güzergâhlarındaki duvar ve duvar çiçeklerinde ki aydınlatmalarda kullanılıyor.

led2.jpg

BAŞKAN KASAP, LED AYDINLATMA İLE TASARRUF ARTIYOR…
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “LED lambalar, mevcut geleneksel aydınlatma cihazlarına göre daha çok ışık daha az ısı üretiyor. Isı kaybı minimize edildiği için tasarruf artıyor. LED lambaların benzerlerine göre uzun ömürlü olması, yaydığı beyaz ışığın daha iyi görüş sağlaması avantajını sağlıyor. LED aydınlatma sistemi Fen İşleri Müdürlüğümüzce bir süredir deneniyor, Şehrin estetik görünümüne de katkı sağlayan bu çalışmalarda Rize’nin sembolik rengi olan Yeşil Mavi renklerini kullanıyoruz. Turizm şehri Rize’mizi görsel çalışmalarla renklendiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum