1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize halkının içtiği belediye suyu sağlıklı mı?
Rize halkının içtiği belediye suyu sağlıklı mı?

Rize halkının içtiği belediye suyu sağlıklı mı?

Rize'de artan su kesintilerinin sebebi ne? İshal vak'aları sudan mı kaynaklanıyor? Rizelinin içtiği su sağlıklı mı? İşte en yetkili birimden net açıklamalar:

A+A-

"Rize Belediyesi'nden Duyuru"başlığıyla yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Rize merkez ve ilçe Belediyelerin yaklaşık 200 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Rize Andon İçme Suyu Arıtma tesisinde içme suyumuz; sırasıyla hızlı karıştırıcı, yavaş karıştırıcı, durultucu, filtrasyon ve son klorlama ünitelerinden geçerek dünya standartlarında arıtılarak şehre gönderilmektedir.

Bu işlemler sırasında arıtma tesisimiz bünyesinde kimya mühendisi ve kimyagerler tarafından üst düzey labaratuar ortamında günlük 25'e yakın fiziksel ve kimyasal analizler yapılmaktadır. Bu analiz sonuçları Rizesu Yap-İş Birlik Başkanlığı resmi internet sitesi www.rizesuyapis.com adresinden günlük olarak yayınlanmaktadır.

Ayrıca Tesis Scada Kontrol Merkezi'nden içme suyu kalitesi 24 saat anlık olarak takip edilmektedir.

Rize Belediyesi Sağlık İşleri Servisi'nden her gün şehir merkezinin 10 farklı noktasından numune alınarak bakteriyolojik ve bulanıklık ölçümleri yapılmaktadır. Alınan numuneler ve analiz sonuçları incelendiğinde içme suyumuzun standartlara uygun olduğu tespit edilmektedir. Yapılan bu analiz sonuçları da Rize Belediyesi resmi internet sitesi www.rize.bel.tr adresinden günlük olarak yayınlanmaktadır.

Ayrıca denetme amaçlı Rize İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Birimi tarafından şehrin muhtelif noktalarından su numuneleri alınarak bakteriyolojik ve klor analizleri yapılmaktadır. Yapılan bu analizler de www.rhsm.gov.tr adresinden düzenli olarak yayınlanmaktadır.

Rize Merkez'de son günlerde yapılan su kesintilerinin nedeni ise; içme suyu şebekesinde kullanım ömrünü tamamlamış asbest içme suyu boru hatlarının değiştirilmesidir. Bu çalışmadaki amaç Rizesu Yap-İş Birlik Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisimizde dünya standartlarında üretilen içme ve kullanma suyu kalitesinin korunarak tüketiciye kesintisiz ve daha sağlıklı ulaşmasını sağlamaktır.

Daha sağlıklı içme ve kullanma suyunun tüketiciye ulaştırılması adına yapılan teknik çalışmalar esnasında birtakım kesintiler meydana gelmektedir. Kurumumuz asli ihtiyaç olan içme ve kullanma suyunu vatandaşlara iletebilmek adına saat gözetmeksizin çalışmaktadır.

Kurum olarak görüşümüz Rize'de havaların çok sıcak ve nemli geçmesinden kaynaklı vatandaşlarımızın serinlemek amaçlı denize girmeleri ayrıca köylerde bulunan kontrolsüz sulardan içmeleri ishal vakalarının artmasına sebebiyet verdiğin düşünmekteyiz.

Rize Belediyesi sınırları içerisinden içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan vatandaşlarımızdan talebimiz içme suyu hatlarımızın yenilenmesinden kaynaklanan çalışmalarımızın sonrasında suyu 2-3 dakika akıttıktan sonra kullanmaları tavsiye edilir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum