1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Rize 'her mevsim turizm' sloganıyla yol alacak
Rize 'her mevsim turizm' sloganıyla yol alacak

Rize 'her mevsim turizm' sloganıyla yol alacak

Rize'de 12 ay devam ettirilmesi tasarlanan turizm faaliyetinin ana üsleri Ayder ve Ovit olacak.

A+A-

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, "Ayder ve Ovit Kış Turizm Merkezi projeleri tamamlandığında ilimiz kış turizminin vazgeçilmez merkezi haline gelecektir" dedi.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin başkanlığındaki İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantısına katılan Hocaoğlu, meclis üyelerine turizm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hocaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen yıl 32 milyon olan turist sayısının bu yıl 34 milyonu geçeceğinin tahmin edildiğini, Rize'nin ise bu yıl 600 bin turisti ağırlayacağını belirtti.

Turizmin altyapısını oluşturan ulaşım noktasında önemli adımlar atıldığını ifade eden Hocaoğlu, "Doğu Karadeniz yöresindeki yaylaları güneyden birleştirecek Yeşil Yol Projesinde büyük mesafe kat edildi. Bu proje, yaylalardaki ulaşımın yanı sıra ilimizdeki turizmin çeşitlendirilmesinde de önemli faktör olacaktır" diye konuştu.

Rize'nin tanıtımına ağırlık verdiklerini kaydeden Hocaoğlu, "Doka ve İl Özel İdaresinin destekleriyle Rize kültür ve turizm envanterini çıkardık. Yapacağımız çalışmaları bu envanter üzerinden şekillendireceğiz. Arap ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı ve yurt içindeki turizm fuarlarda ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Tanıtımlarımıza İzmir ve İstanbul'da düzenlenecek turizm fuarlarında da devam edeceğiz" dedi.

Hocaoğlu, Rize'de "Her Mevsim Turizm" sloganıyla hareket ettiklerine dikkati çekerek, "Heliski faaliyetiyle beş yıl önce başlayan kış turizmi, Ayder ve Hazindak Kış Sporları Merkezlerinin yapılmasıyla önemli mesafeler alacak. Ulaşım nedeniyle çalışmalarına ara verdiğimiz Ovit Kış Turizmi Merkezi Projesi çalışmalarına bakanlık düzeyinde tekrar başladık. Ayder ve Ovit Kış Turizm Merkezi projeleri tamamlandığında ilimiz kış turizminin vazgeçilmez merkezi haline gelecektir. Doğanın yanında turizmin bir diğer ayağını oluşturan tarihi değerlerin restorasyon çalışmalarına ağırlık verdik. Tarihi değerlerimizi oluşturan kalelerimiz, kemer köprülerimiz ve konaklarımızın korunması ve restorasyonu için ciddi çalışma başlattık. Restorasyonu biten Zil Kale'nin yanında Rize Kalesi, Ciha Kalesi ve Kalayi Bala gibi önemli restorasyon projeleri ihale aşamasına geldi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum