1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE İŞKUR'DAN 670 KİŞİYE İŞ AÇIKLAMASI
RİZE İŞKUR'DAN 670 KİŞİYE İŞ AÇIKLAMASI

RİZE İŞKUR'DAN 670 KİŞİYE İŞ AÇIKLAMASI

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İLE İŞ-KUR İŞ BİRLİĞİ İLE RİZE’DE 670 KİŞİ GEÇİCİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEK

A+A-

Çevre ve Orman Bakanlığı ile İŞ-KUR işbirliği ile Rize’de 670 kişi geçici olarak istihdam edilecek.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında toplum yararına geliştirilen projeler kapsamında imzalanan bir protokol ile Rize’de 670 kişi fidan dikimi ve bakımında görevlendirilmek üzere geçici olarak istihdam edilecek.

Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın açıklamasında, altı ay çalıştırılacak işçiler için kayıtları almaya başladıklarını ve çalıştırılacak 670 kişinin kura ile belirleneceğini belirtti.

Kiraz açıklamasında, “Proje kapsamında ağaçlandırma ve fidan bakımında görevlendirilmek üzere 670 kişi istihdam edilecek. Altı ay görevlendirilecek işçi adayları için İŞ-KUR olarak kayıtları almaya başladık. Kayıtlar 2 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek. İşe alınacak işçiler ise bu başvurular arasından 6 Nisan tarihinde yapılacak kura ile belirlenecek. 19 yaşın üzerindeki, işsiz herkes başvurabilecek. Yaş ve cinsiyet kriteri yok. Kuradan çıkan kişiler 9 Nisan tarihinde ilgili kurumlara bağlı olarak çalışmaya başlayacak. Proje ve imzalanan protokol gereği işe alınan 670 kişi asgari ücret karşılığında altı ay boyunca çalıştırılacak. Kuradan çıkan kişiler; Rize Orman İşletme Şefliği’ne bağlı olarak 340, Pazar Orman İşletme Şefliği’ne bağlı olarak 301 ve Ardeşen Fidan Çiftliği’ne bağlı olarak 20 kişi olarak dağıtılacak. Başvuruda bulunanlardan talebimiz, ulaşım gibi sıkıntılar yaşamamaları için kendi bölgeleri için başvuruda bulunmalarıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum