1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize kapalı cezaevi ihale edildi
Rize kapalı cezaevi ihale edildi

Rize kapalı cezaevi ihale edildi

Rize Valısı Kasım Esen yaptığı açıklamada Kalakandere'deki cezaevi inşaatının yeniden ihale edildiğini ve kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

A+A-

Rize'nin Kalkandere ilçesinde yapılan ve yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı fesih ve tasfiye edilen, Rize L Tipi Kapalı Cezaevi inşaatı yeniden ihale edildi.
Rize Valisi Kasım Esen, cezaevi için yapılan ihalenin taahhüt evrakı ve sözleşme tasarısının vize için Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'na gönderildiğini, başkanlığın vize vermesinin ardından ihale üzerine kalan isteklinin sözleşmeye davet edileceğini bildirdi.
Vali Esen imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rize L 1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Ek Tesisleri yapım işi 24/03/2007 tarihinde Bahar İnşaat Taahhüt Tic.Ltd.Şti. ne ihale edilmiş % 63,30 fiziki gerçekleşme aşamasında iken yükleniciden kaynaklanan nedenlerle 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uyarınca fesih ve tasfiye yapılmıştır.
Proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip 28/03/2007 tarihinde Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ek Tesisleri ikmal inşaat ihalesi gerçekleştirilmiş olup, ihaleye 6 firma katılmış 5 firma teklif sunmuştur.
İhale Komisyonu Kararının ihale yetkilisince onaylanması sonrasında 4734 sayılı Kanunun 41 ve devamı maddeleri uyarınca ihale sonucu taraflara tebliğ edilmiş, teklif veren firmaların hiçbiri tarafından itiraz başvurusunda bulunulmamıştır.
İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esasların 17. maddesi uyarınca taahhüt evrakı ve sözleşme tasarısının vizesi için Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilmiş olup, vizeye müteakip 4734 sayılı Kanunun 42. maddesi uyarınca ihale üzerine kalan istekli sözleşmeye davet edilecektir.
Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ek Tesisleri ikmal inşaatı için sözleşmede ön görülen süre yer tesliminden itibaren 300 gündür
."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız