1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Kent Konseyi kongresini yaptı
Rize Kent Konseyi kongresini yaptı

Rize Kent Konseyi kongresini yaptı

Rize Valisi Kasım Esen’in eşi Halide Esen Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve eşi Reyhan Bakırcı'nın da katıldığı Rize Kent Konseyi 1. kongresini yaptı.

A+A-

Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi 1. Genel Kurulu Rize Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıya Rize Valisi Kasım Esen’in eşi Halide Esen Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve eşi Reyhan Bakırcı da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Handan Usta yaptı. Usta konuşmasında “Rize’de biz yaşıyorsak, kentin sahibi olarak yönetimde de söz sahibi olmalıydık. Rize Kent Konseyi bu amaçla kurulmuş olup devletin ve yerel yönetimin gücü ile sivil inisiyatifin gücünü kent yönetimine katkı olarak ortak akıl, ortak projeyle üretmeyi amaçlamaktadır. Bu konseyin hazırlayacağı öneriler ve projeler Rize Belediye Meclisi’ne sunulacak olan tavsiye niteliğindeki kararlar olacaktır. Fakat inanıyoruz ki hiçbir yönetim, kentin asıl sahiplerini yok saymayacaktır. Bildiğiniz gibi bu meclis gönüllülük esasına bağlıdır. Sahip olduğumuz her şeyin özellikle bilgi ve eğitimin üzerinde diğerlerinin de hakkı olduğuna inanıyorum. Bu meclis sizler için bu borcu ödemenin en doğru adresi olabilir. Başkaları için harcayacağımız küçük emeklerle aslında kendi iç dünyamızı beslemekteyiz. Bu yüzden birazdan açıklanacak olan çalışma gruplarından kendinize yakın hissettiğiniz projeye sahip çıkmanızı sizlerden rica ediyorum. Yeni projelerin yapılması bu projelerin sahiplenilmesiyle gerçekleşecektir. Hepinize şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum” dedi.

Meclis başkanının konuşmasının ardından yapılacak çalışmalarla ilgili hazırlanan slâyt gösterisi izletildi. Slâyt gösterisinin ardından daha önce belirlenmiş olan 4 çalışma grubu sorumluları söz alarak genel kurulu bilgilendirdi.
İlk olarak çocuk bakıcılığı kursu verilmesi projesi sorumlusu Işıl Hatinoğlu bu projenin amacının ihtiyaç sahibi bayanlara çocuk bakımı konusunda her türlü eğitimi vererek, çalışan annelerle bu kişilerin buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan Emine Diren kendisinin “bilgilendirme” grubunun sorumlusu olduğunu belirterek, seminerlerini çocukların başlarına gelen ev kazalarına karşı yapılan ilk yardım konusunda yapacaklarını belirtti.
Üçüncü olarak söz alan Leyla İslamoğlu da Kadın ve İstihdam Grubu olarak Rize kadınlarının evlerinde el emekleri olarak ürettikleri ürünlerin pazarlanması konusunda yapacakları çalışmalardan bahsetti.
Son olarak “Tarla ve bahçe bitkilerinin yetiştirilmesi ve organik tarım” konulu çalışma grubu sorumlusu Zeynep Alemdar Rize’de lahana, mısır ve fasulye dışındaki sebzelerin yetiştiriciliğinin yapılmadığını belirterek bu proje ile diğer sebze üretimini teşvik edeceklerini ve pazarlama imkânı bulunabileceğini belirtti.
Konuşmaların ardından divan oluşturularak geçici Yürütme Kurulunun görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Buna göre Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu; Handan Usta(Başkan), İkbal Telci(Başkan yrd.), Hanife Saraçoğlu(Başkan yrd.), Leyla İslamoğlu(Sekreter), Lütfiye Mahmutoğlu, Zeynep Alemdar, Nurcan Muradoğlu, Ervin Tatarhan olarak belirlendi.
Toplantı sonunda katılımcılara Rize Belediye Yemek Salonunda bir de kokteyl verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız