1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize kültürünü Bursa’da yaşatmak istiyorlar
Rize kültürünü Bursa’da yaşatmak istiyorlar

Rize kültürünü Bursa’da yaşatmak istiyorlar

Bursa Rizeliler Derneği, Rize kültürünü Bursa’da yaşatmak için harekete geçerken Hamsi ve Horon Festivali hazırlığı başlatıldı.

A+A-

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimini Halk Evi'nde kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hemşeri derneklerinin önemine dikkat çekerek “Dernekler sivil toplumun gücü ve yaşam standartlarının yükselmesi demektir" dedi.

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti.

bursa1.20150121195815.jpg

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, hemşeri derneklerinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Bozbey, "Demokrasi kültürünün yerelden yaygınlaşması için sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi gerekiyor. Hemşeri derneklerinin toplumun vazgeçilmez bir parçası oldu. Dernekler, sivil toplumun gücü, yaşam standartlarının yükselmesi ve hayatın kolaylaşması demektir. Biz de bu düşünceyle derneklerimizin düzenledikleri etkinliklere destek vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Amaçlarının öncelikli olarak Bursa’ya hizmet etmek olduğunu vurgulayan Ofluoğlu, federasyon olmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Ofluoğlu, "Rize’nin kültürünü Bursa’da yaşatmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Hamsi ve Horon Festivali düzenleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız