1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Robotik Onkoloji Merkezi, hizmete başladı
Rize Robotik Onkoloji Merkezi, hizmete başladı

Rize Robotik Onkoloji Merkezi, hizmete başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Robotik Onkoloji Merkezi, hizmet vermeye başladı.

A+A-

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, hizmete giren onkoloji merkezi ile bölgede bir ilk olarak robotik tedavi uygulamaya başladıklarını belirtti.

Türkiye'de bu tedaviyi uygulayan sadece 7 merkez bulunduğunu ifade eden Türüt, "Kemoterapi ünitemizde ilaç hazırlamada gelinen en son teknoloji olan tam otomatik robotik sistem ile kemoterapi hizmeti verilmektedir. Tam otomatik robotik sistem ile hastaların ilaçları el değmeden, steril koşullarda ve hatasız dozlarda hazırlanmaktadır. Ayrıca ilaçların da tasarruflu şekilde kullanılmasını sağladığı için maliyet açısından ülke ve kurum ekonomisine önemli katkıları vardır" ifadelerini kullandı.

robotik1.jpg

Son derece modern donanımlı bir hastaneyi hizmete açtıklarını dile getiren Türüt, "Bazı eksiklerimiz var. 15 gün içinde tüm birim ve cihazlar hizmete hazır olacak. 75 yatak kapasiteli hastanemizde günde ortalama 50 hastaya kemoterapi uygulanmaktadır" dedi.

onkoloj1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum