1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize şimdi de yeraltına iniyor!
Rize şimdi de yeraltına iniyor!

Rize şimdi de yeraltına iniyor!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı dar alana sıkışan kentte yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Artık yeraltını da değerlendireceğiz” dedi.

A+A-

MUSTAFA BAYRAK
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “Artık yer üstünde alanımız kalmadı. Bundan sonraki hizmetlerimizde yeraltını da değerlendireceğiz.” Dedi. Başkan Bakırcı Orta cami etrafında yıkım çalışmaları başlattıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yıkılacak mı diye sorulan orta cami için ekibimle beraber farklı bir proje hazırladık." dedi.

Dolayısıyla Orta Camiyi doğu ve batı tarafından geçirilen yollarla ortaya aldıklarını kaydeden Başkan Bakırcı, "Şimdi de yolun daha da geniş olması için ön kısmında hafriyat çalışması yapıyoruz. Dolayısıyla bay ve bayan şadırvanlarıyla tuvaletlerini yeraltına taşıyacağız. 3 metre derinliğe indik, çamur çıktı. Yaklaşık 150 kamyon taş boşaltarak çamuru kurutmaya çalışıyoruz. Modern bir yer yapıyoruz. Farklı problemlerin oluşmaması durumunda takriben 3 ay içinde çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Şehir merkezinin yaklaşık üçte birinin deniz dolgusu üzerinde inşa edildiğini hatırlatan Başkan Bakırcı, “Rize’de hizmet yapmak çok zor. Önce insanları ikna edeceksin. Bu da kolay bir durum değil. Keşke hemşerilerimiz yer üstünde çok kat yapacağına yeraltında da bir iki kat yapsalar. Rize’de arazi değerli. Rize’ye hizmet götürmek bu anlamda zor” dedi.

Orta camii önünde inşaatta incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kendisini gören çocuklarla kucaklaşırken 5’er YTL de harçlık verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum