1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZE TARAFTARINA DERS VEREN GALİBİYET!
RİZE TARAFTARINA DERS VEREN GALİBİYET!

RİZE TARAFTARINA DERS VEREN GALİBİYET!

Ağır küfür ve anlamsız tezahüratların odağı haline gelen taraftarının huzurunda maç kazanamayan Rizespor, deplasman galibiyetlerine birini daha ekledi

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Kayserispor kendi saha ve seyircisi önünde Rizespor’a 2-0 mağlup oldu.
Maçın 90. dakikasında hakemin verdiği kararlar karşısında Kayserispor taraftarları koltukları kırarak sahaya atarken, hakem olay durulana kadar maça ara verdi. Yaklaşık 4 dakika duran karşılaşma tekrar hakemin düdüğü ile devam ederken, mücadele 8 dakika uzatmalı olarak oynandı.

riz2.20140412223306.jpg

STAT: Kadir Has Stadyumu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Serkan Akarca xx, Hakan Yemişken xx
KAYSERİSPOR: Sinan xx, Levent xx, Fonseca xx, Abdullah xx, Bobo x (Yener dk. 77 x), Mouche xx (Sefa dk. 68 xx), Biseswar xx, Tziolis xx, Okay x (Nobre dk. 58 xx), Vanek xx, Ömer xx
YEDEKLER: Ertuğrul, Cüneyt, Taner, Engin
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Seçme
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan xx, Oboabona xx, Viera xx, Kağan xx (Sezer dk. 88 x), Kwueke xx, Slyvestre x (Lualua dk. 45 x), Ali Adnan xx, Deniz xx, Kıvanç xx, Orhan xx, Tevfik x (Ümit dk. 65 x)
YEDEKLER: Eray, Koray, Aykut, Hurşit
TEKNİK DİREKTÖR: Uğur Tütüneker
GOLLER: Lualua (dk. 66), Ümit (dk. 86) (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Lualua, Deniz (Çaykur Rizespor), Fonseca (Kayserispor)

riz1.20140412223320.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Biseswar'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mouche’nin orta şut karışımı vuruşunda meşin az farkla üstten auta çıktı.
11. dakikada Deniz'in ceza yayından sert vuruşunda kaleci Sinan gole izin vermedi.
14. dakikada sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Bobo topu korner çizgisine kadar sürdü. Ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Vanek'in vuruşunda top auta gitti.
19. dakikada Bobo'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Abdullah’ın vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.
28. dakikada sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Kweuke’nin sert vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
37. dakikada sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Vanek’in yaptığı ortada Bobo'nun ayağının dışı ile vuruşunda top üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Mouche’nin kullandığı köşe atışında Tziolis’in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
50. dakikada Kayserispor atağında ceza yayının önünde topla buluşan Tziolis'in sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
55. dakikada kendi sürdüğü topla sol kanattan ceza sahasına girmeye çalışan Lualua sert vurdu. Kaleci Sinan topu tokatlayarak kornere çeldi.
66. dakikada Lualua’nın ceza yayı sağ çaprazından sert vuruşunda top ağlarla buluştu 0-1
70. dakikada Sefa’nın ortasında topa gelişine vuran Biseswar’ın şutu üstten farkla auta çıktı.
86. dakikada sol kanattan aldığı pas ile kaleci Sinan ile karşı karşıya kalan Ümit’in plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

MAÇ SONRASI DEĞERLENDİRMELER

Kayserispor ligin 29. haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilirken, ligde kalma mücadelesinde altın değerinde 3 puan kaybetti.
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme, istenmeyen bir sonuç aldıklarını belirterek, “Bu yıl Kayserispor 13 müsabakada puanlar kaybetti. Bugün de yine futbolun çirkin yüzü kazandı. Bundan sonraki müsabakalarımızı çıkıp onurumuzla oynayacağız. Biz maça konsantre olduğumuz için tribünlerdekini bilemeyiz" dedi.
Kayserisporlu oyuncu Fonseca ise maç sonu değerlendirmesinde, "Bu tip maçlarda ilk golü atan takım büyük bir avantaj sağlıyor. Bizim geri dönüşümüz çok geç oldu" şeklinde konuştu.
Kayserisporlu bir diğer oyuncu Levent de iyi futbol oynadıklarını ifade ederek, “Bugün herkesin gördüğü gibi daha iyi bir futbol oynadık. Rakip pozisyon bulamadan gol attı" diye konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, ilk yarı çok iyi oynayamadıklarını belirterek, ”Maalesef bu maçlar çok stresli geçiyor. Takımımız inanılmaz bir mücadele ortaya koydu ve bizi rahatlattığını düşünüyorum. Rize taraftarından bizi desteklemelerinin devamını bekliyorum. Sonuçları daha iyi olacak“ dedi.
Çaykur Rizesporlu oyuncu Ümit Korkmaz ise, deplasmanda yenmenin güzel olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız