1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Üniversitesi'nden Gürcistan'a ziyaret
Rize Üniversitesi'nden Gürcistan'a ziyaret

Rize Üniversitesi'nden Gürcistan'a ziyaret

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz beraberindeki bir heyetle Gürcistan'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

A+A-

Gürcistan yetkililerinden gelen davet üzerine gerçekleşen ziyarete Rektör Yılmaz ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Keskin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ve Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nebi Gümüş katıldı.

gurc3.jpg

Heyetin, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan'ı ziyaret ettiği gezide, göreve yeni atanan başkonsolosa görevinde başarılar dilendiği ifade edildi.

gurc4.jpg

Daha sonra Tiflis'e giden heyetin Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi'nde düzenlenen törene katıldığı ve Rektör Yılmaz'a Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zurab Vadaçkoria tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

gurc2.jpg

Törenin ardından Rize Üniversitesi ile Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektör Yılmaz, Gürcistan'ın ulusal televizyon kanallarından Rustavi2'ye de bir mülakat verdi. Törende Yılmaz'a Tiflis Tıp Üniversitesi'nin Gürcistan 1. Ligi'nde oynayan basketbol takımının, üzerinde Rize Üniversitesi logosu ve Rektör Yılmaz'ın adı yazılı forması hediye edildi.

gurc1.jpg

Rize Üniversitesi heyeti ziyaretin ikinci gününde ise Tiflis'te Türk iş adamları tarafından kurulan Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Rize Üniversitesi ile Uluslararası Karadeniz Üniversitesi arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Karadeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi Giuli Alasania'ya Rektör Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Heyet Tiflis'in tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız