1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi'nden örnek çalışma
Rize Valisi'nden örnek çalışma

Rize Valisi'nden örnek çalışma

Bazı öğrencilerin maddi durumları nedeniyle bisiklet alamaması ve hırsızlık olaylarının artması nedeniyle Rize Valisi Kasım Esen örnek bir uygulama başlattı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerden oluşturulan bir tim, yaz boyunca bisikleti olmayan çocuklara bisiklet kullanmasını öğretecek.
Rize'de artan bisiklet hırsızlıklarının önünü kesmek için Rize Valisi Kasım Esen tarafından ilginç bir proje geliştirildi. Proje kapsamında çocukların kullanması için bisikletler temin edilirken, Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından bisikletli bir tim oluşturuldu.

 Bisikletli polisler, yaz boyunca çocuklara bisiklet kullanmasını öğretecek. İsteyen çocuklar hiçbir ücret ödemeden bisikletleri kullanabilecek. Yaz sonu bisikletler dersleri iyi olan, ancak maddi durumu iyi olmayan öğrencilere hediye edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, projeyle Rize'de artan bisiklet hırsızlıklarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuklarla birlikte bisiklete binen Vali Esen ise, birçok suçun sosyal tedbirlerle önlenebileceğini belirterek, "Polis bültenlerine baktığımızda ilimizdeki bisiklet hırsızlıklarında artma olduğunu gözlüyoruz. Bir söz vardır. 'Biri yer, birisi bakar, kıyamet ondan kopar' diye. Okullarımız tatil olunca öğrencilerimizin boş vakitleri doldu. Kimi veliler öğrencilerine bisiklet hediye aldılar. Parası olan öğrenciler bisiklet sahibi oldu. Cebinde parası olmayanlar çocuklarına bir şey alamadı. Bu da özentiye neden oluyor. Arkadaşına özenen çocukta gidip onun bisikletini çalabiliyor. Bizde bisikleti olmayan, ailesinin maddi durumu kötü çocuklarımız için böyle bir şey düşündük. Bisikletler temin ettik. Polislerimizden oluşan bir tim, yaz boyunca çocuklarımıza bisiklet kullanmasını öğretecek. Bisikleti olmayan gençlerimiz istedikleri gibi gelip burada bisiklet kullanabilecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum