1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize yurt binasında yangın İZLE
Rize yurt binasında yangın İZLE

Rize yurt binasında yangın İZLE

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR)'a ait Rize Yurdu'nda kız öğrencilerin kaldığı bölümde çıkan yangın paniğe neden oldu.

A+A-

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Rize Yurdu'nda yangın çıktı. Kız Yurdu'nun çatısında çıkan yangın Rize ve Çayeli ilçe belediyeleri itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
İslampaşa Mahallesi'nde bulunan YURTKUR binalarının E Blok Kız Yurdu'nda çıkan yangın paniğe neden oldu. İlk müdahaleyi görevliler yaptığı yangın hızla büyüyerek yurdun çatı katını sardı. Rize Belediyesi itfaiye ekipleri yangın söndürmek için uzun uğraş verirken, Çayeli ilçe belediye itfaiye ekipleri de destek için olay yerine geldi.                   



Yangın itfaiye ekipleri ve görevlilerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. 5 katlı binanın çatısında başlayan yangında yaralanan olmazken, binanın çatısı tamamen tahrip oldu.
 
Öte yandan yangının yurdun çatısında yapılan çalışma sırasında çıktığı belirtildi. Binanın çatısının su kaçırması nedeniyle çatıda görevlilerin kaynak çalışması yaptığı sırada kaynaktan sıçrayan kıvılcımlarla çatı arasında bulunan izolasyon maddelerinin tutuştuğu, görevlilerine yangın tüpleri ile müdahalesine rağmen yangını hızla büyüdüğü bildirildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum