1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’yi denizle buluşturmak lazım
Rize’yi denizle buluşturmak lazım

Rize’yi denizle buluşturmak lazım

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, kıyılarda herkesin rahatlıkla denize girebileceği yerler oluşturulmasını istedi.

A+A-

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, Türkiye’de denizcilik sektörünün Rizeliler tarafından yönetilmesine rağmen şimdiye kadar bu alanda başarılı sporcular yetiştirilememesinin bir eksiklik olduğunu belirterek, gençlere yüzme sporu için uygun ortamlar oluşturulması gerektiğini söyledi.
Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Deniz Şenliklerinin Rizelileri denizle buluşturduğunu da belirten Turna, “Rizelilerin ata mesleği denizciliktir. Bu nedenle Türkiye’de denizcilik sektörü Rizeliler tarafından yönetilmektedir; ancak bugüne dek Rize’den deniz sporlarında başarılı olan sporcularımız yoktur. Rizelilerin fiziksel ve ruhsal yapıları deniz sporlarına çok yatkındır. Rizeli gençler yetiştirilirse deniz sporlarından ekmek yiyebilirler ve Rize’yi dünyada tanıtabilirler. Gençlere yüzme sporu için uygun ortamlar oluşturulmalıdır. Yapılmakta olan kapalı yüzme havuzundan başka kıyılarda herkesin rahatlıkla denize girebileceği yerler düzenlenmeli gerekiyorsa bazı yerlerde iskeleler ve dolgular yapılmalıdır. Samsun Belediyesi sahilde dolgu alanlarında birçok yüzme plajı oluşturmuştur. Denizi çok seven Limandan Boğaz Mahallesine kadar yüzerek giden Sayın Başkan Halil Bakırcı’dan Rizelileri denizle kucaklaştırmasını bekliyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum