1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 6 parti'den ortak Ekmeleddin desteği!
Rize'de 6 parti'den ortak Ekmeleddin desteği!

Rize'de 6 parti'den ortak Ekmeleddin desteği!

Rize'de CHP, MHP, DSP, DP, BBP ve BTP İl Başkanları, düzenledikleri ortak basın toplantısında Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek çıktılar.

A+A-

topl3.20140801170234.jpg

Rize Medya Derneği (RİMED) üyesi basın mensuplarının karşına çıkan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, DSP Rize İl Başkanı Ömer Faruk Temizel, DP Rize İl Başkanı Mustafa Hulusi Kanbur, BBP İl Başkanı Muhammet Çavuşoğlu ve BTP Rize İl Başkanı Hasan Peçe; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Rize’de Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini deklare ettiler.

topl2.20140801165456.jpg

RİMED üyesi gazetecilere, Neyzen Kafe’de ortak bir basın açıklaması yapan 6 partinin Rize İl Başkanları, ortak aday olarak Rize’de Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini deklare ettiler.

kazmaz.20140801165525.jpg

KAZMAZ: “İHSANOĞLU TÜRK MİLLETİNİN ADAYI”

İlk olarak söz alan MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz, “Rize’de il başkanlığı bulunan bir partinin dışındaki tüm partilerin il başkanları burada toplandık. Tayyip Erdoğan milletin adayıyım diyor. Biz Türk milletinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi üzerinde uzlaşarak kendisine desteğimizi vermek üzere biraraya geldik. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz için çok önemlidir. Bu uzlaşma Lozan Anlaşması'nı temsil etmektedir. Birilerinin bahsettiği yeni Türkiye Sevr Anlaşması’nı temsil etmektedir. Torunlarımızın ve çocuklarımızın yarın ‘ben Rizeliyim’ dediklerinde utanmamaları için biz burada çalışma yapıyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu Bey, Türkiye’nin çok değerli bir adayıdır. Uzlaşmacı, saygın, dindar efendi bir adamdır. Ülkemizdeki tüm bölünme ve parçalanma projelerine dur diyebilecek çok değerli bir aydındır." dedi.

aslankaya.jpg

ASLANKAYA: “SANDIĞA GİDİP OYUNUZA SAHİP ÇIKIN”
Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Türkiye’nin hiç olmadığı kadar büyük bir tehlike içinde bulunduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Erdoğan toplumu kamplaştırdı. Öfkeyi, şiddeti yükseltti. Bu gidiş ülkeyi bölünmeye götürür. Buna dur demek için son fırsat Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Daha sonra eyvah para etmez. Ülkenin birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamına dönmesi için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Tüm yurttaşların vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerek. Seçim günü mutlaka sandığa gidilmesini ve herkesin oylarına sahip çıkmasını istiyoruz.”

dp.jpg

DP: “BİRLİK BERABERLİK İÇİN İHSANOĞLU”
DP Rize İl başkanı Mustafa Hulusi Kanbur ise yaptığı açıklamada, “Ülkemizin en büyük sorunu birlik ve beraberlik olmamasıdır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, birlik ve beraberliği sağlayacağına inandığımız için destekliyoruz. Ülkedeki kavga ortamını bitirip barışçıl bir ortam sağlayacağına inandığımız için tüm gücümüzle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

dsp.jpg

DSP: “GÜNEYSULU OLARAK İHSANOĞLU DİYORUM”
DSP Rize İl Başkanı Ömer Faruk Temizel de Güneysulu olduğunu belirterek, “Bir Güneysulu olarak oyum Sayın İhsanoğlu’nundur. Bin tane oyum olsa hepsi İhsanoğlu’nundur.” dedi.
Polisin tutumunu gördükçe bir polis emeklisi olarak, geçmişte polislik yaptığını söylemekten utanır hale geldiğini ifade eden Temizel, kaçakçılığın sıradan bir iş haline geldiğini söyledi. Emniyetteki yetkililere “Bana 10 tane polis verin, size 10 gün içinde 10 kamyon kaçak mal teslim edeyim” dediğini belirten Temizel, ülkedeki değerlerin alt üst edildiğini, yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığını ve demokrasiden giderek uzaklaşıldığını öne sürdü.

btp.jpg

PEÇE: “ERDOĞAN İSRAİL’LE İLİŞKİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”
BTP Rize İl Başkanı Hasan Peçe de açıklamasında, İslam ülkelerinin kana boğulduğunu belirterek, “İsrail Filistin’e bomba yağdırırken Erdoğan sayesinde İsrail’le yeni yeni ticari ve askeri anlaşmalar yapılıyor. İsrail’e en son tepki göstermesi beklenen ülkeler büyükelçisini ülkelerinden gönderirken Türkiye’nin başbakanı, Filistin’e bomba yağdıran uçakların benzinini Türkiye’den gönderiyor.” dedi.
Türk hükümetinin İsrail’le ilişkilerini dondurması gerektiğini ve ciddi tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Peçe, gerçekten İslam ülkelerinin yanında olduğunu belirttiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini söyledi.

bbp.jpg

BBP: “İSRAİL’DEN TOHUM ALMAKTAN VAZGEÇİN”
Türkiye’nin yıllardır izlediği yanlış tarım politikaları nedeniyle genetiği ile oynanmış İsrail tohumuna mahkum edildiğini belirten BBP Rize İl Başkanı Faruk Muhammet Çavuşoğlu ise artan kanser hastalıklarının başlıca nedeni olarak gösterdiği ithal tohumun aynı zamanda İsrail ekonomisine sağladığı katkıya vurgu yaparak, “İsrail’den tohum almazsak Filistin’deki Gazze’deki Müslüman halkın üzerine 20 bin daha az bomba düşer.” diye konuştu.
Türkiye’nin İsrail’e ciddi bir tepki göstermek yerine iç siyasi havayı yumuşatmak için tepki veriyormuş gibi yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, Büyük Birlik Partisi olarak, özü sözü bir Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığını desteklediklerini bildirdi.

topl4.20140801170204.jpg

DEMİRTAŞ STANDINA SALDIRI YANLIŞ
İl Başkanları açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

topl1.20140801170311.jpg

“Geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş standına yapılan çirkin saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya MHP İl Başkanı Cem Kazmaz, “Demirtaş’ın stand açmasına gerek yoktu. Zaten onun manevi kimliğini taşıyan Erdoğan Rize’de kendisini temsil etmektedir.” diye cevap verirken, CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile BTP İl Başkanı Hasan Peçe, saldırının yanlış olduğunu, demokraside meşru siyasi hareketlerin temsil edilebilmesinin ve güven içerisinde her adayın propaganda yapabilmesinin gerekli olduğunu ve bunun önemsenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum