1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 89. kurtuluş coşkusu İZLE
Rize'de 89. kurtuluş coşkusu İZLE

Rize'de 89. kurtuluş coşkusu İZLE

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü Rize'de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. İşte kurtuluş coşkusundan kareler İZLE

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT- ÖZGÜR TEPE - Rize'nin Rus işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bugün Rize Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Tören temsili kurtuluş gösterisi ile başladı. Rize Belediyesi personeli ve vatandaşlardan oluşan ekip, Rize'nin düşman işgalinden kurtarılışını canlandırdı. Rus askeri tiplemesindeki Belediye personeline siyah, Rizelileri canlandıran personele ile beyaz elbiseler giydirildi. Kurusıkı silahların kullanıldığı canlandırmada bayanların da silah kullanması dikkat çekti.



 
Emekli Öğretmen Süheyla Karahasan, düşman askerlerine kurşun yağdırarak dikkatleri üzerine çekti. Temsili kurtuluş gösterisinde Rizeliler düşmanı püskürterek ellerindeki Türk kızlarını kurtardılar. Daha sonra Süheyla Karahasan elindeki Türk bayrağını öperek Rize Valisi Kasım Esen'e teslim etti. Esen'de bayrağı öperek teslim altı. Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erol Çelik, askerlerin ve halkın kurtuluş gününü kutladılar.
 
Daha sonra Rize Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı İlker Çınar ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalarını yaptılar. Başkan bakırcı konuşmasında, Rizelilerin 89 yıl önce olduğu gibi bu günde ülkenin birlik ve beraberliği için canlarını feda edebileceklerini belirtip, Rizelilerin bölücü terör örgütü PKK ve benzeri örgütlerle mücadelede her zaman ön saflarda yer alacağını sözlerine ekledi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan kompozisyon ve şiirler okundu. 2 Mart konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Erzincan Askeri Bandosu'nun çaldığı müzikler eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız