1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Başbakan'a saygısızlık!
Rize'de Başbakan'a saygısızlık!

Rize'de Başbakan'a saygısızlık!

Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen ve Vali Esen'in de izlediği oyunda siyasi söylemler ve Başbaka'a yönelik hicivler tepki çekti.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU
Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen Haşmet Zeybek'in yazdığı Volkan Özgömeç'in yönettiği "Düğün Ya da Davul" adlı oyun Rize İsmail Kahraman Kültür Sitesi salonunda sergilendi.
Devlet Tiyatrosu'nun sergilediği oyunda AK Parti İktidarı ve Başbakan adeta topa tutuldu.
Salonu hınca hınç dolduran Rizeli tiyatroseverler Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sergilediği oyunu zevkle izlerken sık sık söylenen argo sözcük ve iktidarı eleştiren siyasi sözler karşısında adeta şok oldular.
Başta Rize Valisi Kasım Esen olmak üzere bütün üst düzey bürokrat ve çalışanların tıka basa doldurduğu salonda, devletten maaş alan tiyatro sanatçılarının oyunda siyasi iktidarı yerden yere vuran konuşmaları izleyenlerden büyük tepki çekti.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ‘ABD’den korkan Başbakan’ tasviriyle öne çıkaran oyunda, Erdoğan’ın siyasi rakipleri tarafından sürekli gündeme getirilen, ‘Ananı da al git’, ‘Burası yan gelip yatma yeri değildir’, türündeki söylemeleri sık sık oyun içerisinde kullanılırken bu durumu bazı seyircilerin alkışlaması ve bazılarının da tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün daveti üzerine Rize’de sergilenen Devlet Tiyatrosu oyununu Rize Valisi Kasım Esen, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Üniversitesi Rektörü N.Turan Okumuşoğlu, Rize Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
29 Yorum