1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de çocukların ölüm oyunu
Rize'de çocukların ölüm oyunu

Rize'de çocukların ölüm oyunu

Çay arabasına binerek oyun oynayan amca çocukları korkuluksuz köprüden dereye uçtu. Olayda 1 çocuk ölürken, 2 çocuk da ağır yaralandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize merkeze bağlı Muradiye beldesinde çay taşımakta kullanılan el arabasına binerek oyun oynayan amca çocukları korkuluksuz köprüden dereye uçtu. Olayda 1 çocuk ölürken, 2 çocuk da ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, beldenin Soğuksu mahallesinde çay taşımakta kullanılan tekerlekli el arabasına kardeşi Eren Canbaz (6), amcasının kızı Fatma Canbaz (9) ve yine bir başka amcasının oğlu Mustafa Canbaz'ı (8) bindiren Ahmet Canbaz (9), tekerlekli arabayı sürmeye başladı.

Mahalledeki Küçükdere Deresi üzerindeki korkuluksuz köprüden geçtikleri sırada el arabasının hakimiyetini kaybeden Ahmet Canbaz'ın dikkatsizliği sonucu el arabası 15 metre yüksekten dereye uçtu.
24059
Kazada deredeki kayalıkların üzerine düşen Mustafa Canbaz olay yerinde hayatını kaybederken, Fatma ve Eren Canbaz ağır şekilde yaralandı.

Çevrede çay toplayan Zekeriya Yazıcı isimli vatandaş tarafından dereden çıkartılan yaralı çocuklar Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zekeriya Yazıcı, bahçesinde çay toplarken çocukların bağırışmasını duyduğunu belirterek, "Çocukların bağrışmasını duyduk. Dereye inip çocukları çıkarttım. Bir tanesini kurtaramadık. Diğer 2'sini sağ olarak kurtardık ancak vücutlarında çok kırık vardı" derken, Ali Aksu isimli mahalle sakini ise köprünün 1991 yılında yapıldığı ancak korkuluklarının bulunmadığını kaydederek "Defalarca köprüye korkuluk yapılması konusunda talepte bulunmamıza rağmen korkuluk yapılmadı. Yetkilileri dava edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Mustafa Canbaz'ın annesi Havva Canbaz fenalık geçirerek hastaneye kaldırılırken, baba Resul Canbaz ise uzun süre gözyaşı döktü. Kömürcüler İlköğretim Okulu öğrencisi olan amca çocuklarının sürekli birlikte oyunlar oynadıkları öğrenildi.
vid.jpg HABERİN VİDEOSU:



24060

24061

24062

24063

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum