1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize'de horonlu kutlama
Rize'de horonlu kutlama

Rize'de horonlu kutlama

Rizespor'un rakiplerinin kaybetmesi neticesinde ligde kalması kenntte horon oynanarak kutlandı. Teknik Direktör Çalımbay da "Şampiyon gibiyiz" dedi.

A+A-

Turkcell Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak ligde kalan Çaykur Rizespor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Adapazarı Atatürk Stadı'nda oynanan maçta Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak ligde kalmayı başaran Çaykur Rizespor, maçtan sonra stadı karnaval alanına çevirdi. Çaykur Rizespor'u, zorlu Sakarya deplasmanında Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Abdülkadir Kart, Rize eski Valisi Bülent Karagöl de yalnız bırakmadı. Rize'den ve çevre illerden gelen yaklaşık 3 bin taraftarın desteğini arkasına alan Yeşil-mavili takım, ligde kalarak büyük bir sevinç yaşadı. 




src="http://video.ajansspor.com/emb_player.swf?film=ckeeiZFiFAYUBnMgvYZCYTdWqTVWJv"


quality="high" bgcolor="#ffffff" width="400" height="340"


type="application/x-shockwave-flash" />

 

Maçın bitiş düdüğünün ardından Adapazarı Atatürk Stadı'nda Çaykur Rizesporlu futbolcular, sevinç gözyaşları döktüler. Bitiş düdüğü ile birlikte taraftarlar da sahaya girerek futbolcuları bağırlarına bastılar. Saha bir anda karnaval alanına döndü. Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri ise protokol tribününde büyük sevinç yaşadılar. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte tribünde horon tepen Başkan Cengiz, büyük mutluluk yaşadı.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz, ligde kaldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Allah'a şükürler olsun ligde kaldık. Onun mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmayıp buraya geldiler. Ligde kalmak, şampiyon olmak kadar bize mutluluk veriyor" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, şampiyon olmuş gibi sevindiklerini kaydederek, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. 3 haftadan beri Sakaryaspor'u izliyorduk. Kadromuzu ona göre yaptık. Son anda kadrosunu görünce maçın çok zor geçeceğini anladık. İyi pozisyonlarımız vardı, değerlendiremedik. Ama tabiki kulağımız da öbür neticelerdeydi. Rakiplerimizden neticeler geldikten sonra ona göre oynadık. Çok zor bir dönem geçirdik. Ben devre arasında göreve başladım. Çok zor bir dönemde aldık takımı. Allah'a şükür ki kendi sahamızda oynadığımız hiçbir maçta mağlup olmadık. Fakat deplasmanlarda şanssız neticeler aldık. Önemli olan buraya kadar getirmekti. Beraberlik de bize yetti. Mutluyuz, şampiyon olmuş kadar sevinçliyiz. Bütün Çaykur Rizespor camiasına hayırlı olsun, ama Rize'nin bu seneden ders çıkarması gerekiyor. Hem Rize halkının, hem Rize yönetiminin, hem de bizim ders çıkarmamız gerekiyor. Bundan sonra Çaykur Rizespor takımının artık buralara oynamaması gerekiyor. Çaykur Rizespor'un hedeflerinin olması gerekiyor. Artık bundan sonra o doğrultuda hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu sezon lig tarihinin en zor kümede kalma mücadelesinin yaşandığını söyleyen Çaykur Rizespor kaptanı Altan da, "İlk yarı bitiminde havlu attığı söylenen Kayseri Erciyesspor da sonuna kadar direndi. Bu mücadele sonunda ligde kalmak çok mutluluk verici. Yine de Allah bir daha böyle kümede kalma mücadelesi yaşatmasın. İnşallah, bundan sonraki sezonlarda bu sıkıntıları yaşatmayacak bir Çaykur Rizespor oluşturmak istiyoruz" dedi.

Yeşil-mavili bir diğer futbolcu Emrah ise, hayatında bu kadar zor bir maç oynamadığını ifade ederek, "Çok zor bir maç oldu. Sakaryasporlu arkadaşlar ellerinden gelen mücadeleyi yaptılar. Biz, ligde kalabilmek için yeterli olan 1 puanı aldık. Ben şampiyonluğa oynayan takımlarda final maçları oynadım, kupa finali de oynadım, ama bu kadar zor maç oynamadım. Ama ligde kaldık, Allah'a şükürler olsun" diye konuştu.

Çok zor bir sezonu geride bırakarak ligde kaldıklarını söyleyen Hasan da, "İlk 45 dakika çok iyi oynadık, çok gol pozisyonlarına girdik, değerlendiremedik. Sakarya'nın da pozisyonu vardı. İkinci yarıda ise son 10 dakika Antalyaspor'un mağlup olduğu yönünde haberler geldi. Beraberlik bize yaradı. Top çevirmeye başladık. Antalyaspor mağlup olunca biz ligde kaldık. Gençlerbirliği'ni tebrik ediyorum, müthiş top oynamışlar. Antalyaspor'a 2. Lig'de başarılar diliyorum" dedi.

Golcü futbolcu Zafer Biryol ise, "Ligde kaldığımız için çok mutluyuz. Çok zor geçti bu sene. 6-7 takım küme düşme potasındaydı. Küme düşen takımlardan bir tanesi olmadığımız için çok mutluyuz. Hiçbir sonuca bakmadan buradan galip ayrılmak isterdik. Stres nelere kadir. Ayaklarımız titriyordu, ama sonuçta öbür maçlara bakarak ligde kaldık. Bu maçta da gol attığım çok çok mutluyum" diye konuştu.
Rizesporlu Taraftarlar ise kümede kalma sevincini horon oynayarak kutladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum