1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de ilk açık kalp ameliyatı
Rize'de ilk açık kalp ameliyatı

Rize'de ilk açık kalp ameliyatı

Rize'de Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen açık kalp ameliyatıyla, bir hastanın kalbindeki tıkalı 3 damar açıldı.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Devlet Hastanesi'nde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Paç ve 9 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Murat Aytemiz isimli hastanın kalbindeki 3 tıkalı damar açıldı. Ameliyatın Rize'de bir ilk olduğunu kaydeden Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz, bundan sonra kalp hastası vatandaşların büyük illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi. Yapılan ilk ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, ameliyat ekibine güvenen hasta yakınlarına da teşekkür etti. Rize'de bundan sonra da kalp ameliyatı gerçekleştireceklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, bu ameliyatları yakın bir zaman sonra da kendi ekipleriyle birlikte yapacaklarını ifade etti.
Prof. Dr. Yılmaz ayrıca Rize Devlet Hastanesi'nde kalp merkezi kurulmasında katkı sağlayan Başbakan Erdoğan ve ildeki sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum