1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE İŞ GARANTİLİ MESLEK KURSLARI
RİZE'DE İŞ GARANTİLİ MESLEK KURSLARI

RİZE'DE İŞ GARANTİLİ MESLEK KURSLARI

Rize'de meslek edindirme amaçlı ve iş garantili kurslarla ilgili başvurular başladı.

A+A-

Rize UMEM Yürütme Kurulu Başkanı Gafur Karali bu kapsamda ara elemana ihtiyacı olan firmaların, kayıtlı oldukları Ticaret ve Sanayi Odasına başvurmaları gerektiğini, toplanan bu taleplerin 10 kişiye ulaşması halinde ilgili meslek okuluyla bu alanda 6 aylık UMEM kursu açılacağını veya firmanın 6 kişi ve üzeri eleman taleplerinin olması halinde ilgili firma bünyesinde UMEM kursu açılabileceğini söyledi.

gafurkarali.jpg

Karali “İlimizde UMEM kapsamında Servis Elemanı, CNC Torna Tezgahı Operatörü, Sigortacılık Teknik Personeli alanlarında İş garantili 3 ayı teorik 3 ayı pratik olmak üzere toplamda 6 aylık Meslek kursları açılacaktır. Bu kurslara katılan kursiyerlerin genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından yapılarak günlük 25.00TL cep harçlığı verilecektir. Kurslarla ilgili Müracaatlar İşsizlik kayıtları yapılarak Rize İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde hayata geçirilen UMEM BECERİ’10 (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Projesi iş arayan gençlerimize ilgi duyduğu meslek dalında eğitim vererek bu alanda iş sahibi olmasını sağlamaktadır. İşverenlere ise UMEM kurslarından mezun olan kursiyerlerden işe almaları halinde, bayanlarda yaş sınırı olmaksızın 42 ay boyunca, erkeklerde 18-29 yaş arası 42 ay, 30 yaşından büyük ise 30 ay SSK İşveren payını ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. İlimizde ve İlçelerimizde faaliyet gösteren tüm firmaların bu sürece destek vermelerini ara eleman ihtiyaçlarını Rize UMEM Yürütme Kuruluna bildirerek eleman ihtiyaçlarını UMEM kurslarından karşılamaları gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız