1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de işaret dili kursu açıldı
Rize'de işaret dili kursu açıldı

Rize'de işaret dili kursu açıldı

Rize'de Valilik, Emniyet, hastaneler, Milli Eğitim ve diğer kurumlardan görevlendirilen toplam 16 memura, işaret dili öğretilecek.

A+A-

İşitme engellilerin ulusal, dini bayramlar, törenler eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden daha rahat faydalanabilmesi için başlatılan çalışma kapsamında Rize'de memurlara yönelik işaret dili kursu açıldı.
Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle açılışı yapılan İşitme Engelli Tercümanlığı Kursu'nda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Valilik, Emniyet Müdürlüğü, hastaneler, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlardan görevlendirilen toplam 16 memura, işaret dili öğretilecek. Haftada 10 saat görsel destekli, İşitme Engelliler Okulu öğretmeni Teoman Öztürk tarafından verilecek kurs, 12 hafta devam edecek. Kurs tamamlanmasının ardından, kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi tarafından, sertifika verilecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, Rize'de kamu kurum ve kuruluşlarında işitme engelli vatandaşların işlerini yürütmede yardımcı olunması amacıyla bu çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti. Esen, "Tapu, maliye, emniyet veya sağlık kurumlarına bir işitme engelli vatandaş gelse, derdinden anlayan hiç bir memur yok. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla, her kurumda iki memura işaret dili eğitimi verilmesini kararlaştırdık." dedi. Rize'de yaklaşık 400 işitme engelli vatandaş olduğunu ve 55'inin öğrenci olduğunu kaydeden Vali Esen, "İnsanları vatandaş yerine koymak, insanlara hizmetle olur. Biz bu hizmetlerin hepsini götürmek istiyoruz. Rize'de yaptığımız bu uygulamanın tüm Türkiye'ye örnek olarak yayılmasını diliyoruz." diye konuştu. Esen ayrıca, kentte bedensel özürlüler için bir park olmadığını ve özürlülerin sosyal hayatlarını canlandırmak adına bu tür çalışmanın yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum