1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kaçak işçi operasyonu
Rize'de kaçak işçi operasyonu

Rize'de kaçak işçi operasyonu

Rize'de yasal olmayan yollarla çay tarımında çalıştırıldığı tespit edilen Gürcistan uyruklu 32 kişi yakalanarak sınır dışı edildi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Edinilen bilgiye göre, çay sezonunun başlamasıyla birlikte Rize'de bazı yabancı uyruklu şahısların yasal olmayan yollarla çay bahçelerinde ve fabrikalarda çalıştırıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri, Rize merkez Yolveren Köyü, İyidere İlçesi Köşklü Köyü ve Pazar İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yasal olmayan yollarla fabrika ve çay bahçelerinde çalıştırılan Gürcistan uyruklu 32 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İfadeleri alınan Gürcüler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Rize Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Gürcistan uyruklu 32 kişi Pasaport Kanunu’na muhalefet etmek suçundan sınır dışı edilirken izinsiz yabancı işçi çalıştıranlar hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum