1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kütüphane haftası kutlandı
Rize'de kütüphane haftası kutlandı

Rize'de kütüphane haftası kutlandı

Kütüphaneler Haftası'nın 43. yıl dönümü dolayısıyla Rize'de düzenlenen etkinliklerde okumaya emeği geçenlere plaketler verildi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - 26 Mart- 1 Nisan Kütüphaneler Haftası Rize'de İl Halk kütüphanesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürü İzzet Kurtuluş yaptı. Kurtuluş yaptığı konuşmasında, Rize'de son bir yıl içerisinde okuma oranının iki katına çıktığını belirterek, "Kütüphanemizde; ödünç kitap verme, iletişim ve akademik alanlarda hizmet vermekteyiz. 2005 yılında okuyucu sayımız 29 bindi. Yine 2005 yılında üye sayımız bin 19'du. 2006 yılında okuyucu sayımızı 55 bin'e çıkarttık. Üye sayımız ise 3 bin 18 oldu. Biz bu sayıyı yine yeterli bulmuyoruz." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Kütüphaneler Haftası'yla ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Öğrencilere Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından ödülleri verildi.
Törende ayrıca 2006 yılı içerisinde en çok kitabı okuyan Sırp Uyruklu Mara Karamuk isimli okuyucu ile Rize İl Halk Kütüphanesinin yapılmasında emeği olan ve yıllarda Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevi yürütüp emekli olan Seyfullah Fırat'a teşekkür plaketi verildi. Plaketleri Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız