1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de otizmli çocuklar için yürüdüler
Rize’de otizmli çocuklar için yürüdüler

Rize’de otizmli çocuklar için yürüdüler

Rize Otizmle Mücadele Derneği, otizm hastası çocuklar için aileleri ve vatandaşlarla birlikte farkındalık yürüyüşü düzenledi.

A+A-

Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED) "Nisan Otizm Farkındalık Ayı" olması nedeniyle otizm hastası çocuklar için aileleri ve vatandaşlarla birlikte farkındalık yürüyüşü düzenledi.

otizm1.20150426141129.jpg


Rize merkezde bulunan Memişağa parkı önünde toplanan grup, tulum eşliğinde cumhuriyet meydanında yürüyüşe başlayarak,  sahil dolgu alanındaki ROME Atölyesi'ne kadar yürüdü.
Yürüyüşe, ROMED Başkanı Resul Usta ve yönetim kurulu üyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen ile sivil toplum örgütleri, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

otizm5.20150426141230.jpg

Tulum eşliğinde vatandaşların dikkatli bakışları altında yürüyen otizm hastası çocuklar, yoğun ilgi ve destek gördü. Aileleri ise bu durum karşısında mutluluklarını gizleyemedi.
Sahil dolgu alanında bulunan oyun çadırında gönüllerince eğlenen otizm hastası çocuklar, kendiler tarafından yapılan resim standını da gezdi. Burada tulum eşliğinde oyunlar oynayan çocuklar, gönüllerince bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı.

otizm4.20150426141245.jpg

ROMED Başkanı Resul Usta da, burada yaptığı açıklamada, otizmin günümüzde her 150 çocuktan birini etkileyerek çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olduğunu söyleyerek, “Otizm farkındalık ayı çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğinin artırılarak erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Otizmle yaşamayı kabullenmek anne ve baba için uzun, zorlu ve inişli çıkışlı bir süreçtir. Ailede her birey bu süreci farklı yaşayarak durumu anlamakta ve kabullenmekte sorunlar yaşayabilir. Biz de sizleri otizm alanında yeterli eğitim ve sosyal hakların elde edilmesi için uğraş veren derneğimizi desteklemeye davet ediyoruz" dedi.

otizm3.20150426141317.jpg

Usta, bu yürüyüş sayesinde vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyerek, "Bizim amacımız zaten insanlar arasında otizm konusunda farkındalık oluşturmaktı. Bunu da hem dünyada hem ülkemizde hem de ilimizde bu tarz etkinliklerle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Toplumumuzun bu çocuklara acımaktan ziyade onları hayatlarını kolaylaştırmak adına ne yapabiliriz diye düşünmesi gerekiyor" diye konuştu.

otizm2.20150426141340.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız