1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE PROTESTO GÖSTERİSİ GERGİN GEÇTİ
RİZE'DE PROTESTO GÖSTERİSİ GERGİN GEÇTİ

RİZE'DE PROTESTO GÖSTERİSİ GERGİN GEÇTİ

Birleşik Haziran Hareketi tarafından Rize’de düzenlenen basın açıklaması, dışarıdan yapılan müdahaleler dolayısıyla gergin geçti.

A+A-

Birleşik Haziran Hareketi Rize İl Meclisi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde, eğitim sistemindeki değişiklikleri protesto eden ve laik eğitim sistemi talep eden bir basın açıklaması düzenledi.

gozt2.jpg

Rize ve ilçelerinden katılımlarla gerçekleştirilen açıklamada, Birleşik Haziran Hareketi Rize İl Meclisi adına hazırlanan metni, Birleşik Haziran Hareketi Sözcüsü Bilgehan Kadıhan okudu. Okunan metinde, “Okulda, işyerinde, mahallede eğitim sistemimiz bilimsellikten ve laiklikten uzaklaştırılıyor. Bizler, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız ve boykottayız” ifadelerine yer verildi.

gost1.jpg

Metnin okunduğu sırada grup dışından bazı kişiler gruba müdahale etti. Müdahale iki taraf arasında sözlü sataşmaya dönüşünce, olaya polis müdahale etti. Polis karşıt görüşlerin bir araya gelmesini engelleyerek, etkinliğin olaysız bir şekilde tamamlanmasını sağladı.

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum