1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de rektörlük kavgası!
Rize'de rektörlük kavgası!

Rize'de rektörlük kavgası!

Rize Üniversitesi için Cuma günü yapılacak rektörlük seçimleri öncesi KTÜ rektörü İbrahim Özen’in bazı adaylar için kulis yaptığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Cuma günü Fen Edebiyat Fakültesi Milli Piyango kampusu senato toplantı salonunda saat 10.00’da Rize Üniversitesi için Rektör seçimi yapılacak. Üniversiteye bağlı dört fakülte ile meslek yüksek okullarının dekan, müdür ve idarecilerinden oluşan 65 öğretim görevlisinin oy kullanacağı seçimler öncesinde Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hızır Önsöy, Rize Üniversitesi kurucu rektör yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Rize Meslek Yüksek Okulu eski müdürü Prof. Dr. Kadir Seyhan adaylığını açıkladı. KTÜ rektörü İbrahim Özen’ in bazı adaylar için Rize’ye gelerek kulis çalışması yaptığı iddiaları ise seçimler öncesi tartışmaya neden oldu.
“Benim kazanacağımı gördüklerinden ne yapacaklarını şaşırmış olabilirler”
Adaylardan Prof. Dr. Kadir Seyhan’ın yaptığı açıklamada “Önceki akşam Trabzon’da KTÜ’de bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya bağlı olarak KTÜ Rektörü Sayın İbrahim Özen Rize ‘ye geldi. Burada öğretim üyeleri ile tek tek görüşmelerde bulunuyor. Bunun ne derece doğru olduğunu ve görüşmelerde neler konuşulduğunu bilmiyorum. Bu durum beni etkilemez. Benim kazanacağımı gördüklerinden ne yapacaklarını şaşırmış olabilirler. Seçime dâhil olmuş olabilir. Ben olayın dışındayım. Rektör adaylarından biriyim. Seçimi kazanacağımı umut ediyorum” dedi.
“İbrahim beye gelin benim için konuşun demedim”
KTÜ Rektörü İbrahim Özen’ in kendisi için çalışma yaptığı iddialarına cevap veren adaylardan Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise “Geçmiş seçim döneminde de benzer şekilde dolaşıldığında seçimlere dâhil olunmuyor muydu? Sayın İbrahim Özen KTÜ rektörü durumundadır. Bizimde kurucu rektörümüzdür. Ama bir tarafı desteklemesini arka planda çalışma yapmasını ben şeffaflık olarak görüyorum. Ben Sayın İbrahim Özen’in yardımcısıyım. Benim adaylığıma tabii ki onunla da birlikte karar verdim. Ben ona danışmadan iş birliği yapmadan aday olmayı etik bulmuyorum. İbrahim beyin ne tür faaliyet yapacağından haberim yok. Beni destekleyenler hangi makamda olursa olsun dolaşabilirler. Bu diğer adaylar içinde olabilir. Bu Üniversite rektör aday adaylığı seçimlerinde bir ananedir. Her Üniversitede bu benzer durumdadır. Benim İbrahim beye gelin benim için konuşun dediğim yok. Sayın rektörün Rize Üniversitesi için bir oyu yok. Rize’deki görüşmelerinde ne konuştuğunu bilmiyorum” dedi.
“Görüşme yapabilir”
Adaylardan Prof. Dr. Hızır Önsoy ise, KTÜ Rektörü İbrahim Özen’in Rize Üniversitesi kurucu rektörü olduğunu belirterek yapılacak seçimler öncesi görüşmelerde bulunabileceğini kendisinin de Özen’le görüştüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum