1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de şap hastalığı yayılıyor!
Rize'de şap hastalığı yayılıyor!

Rize'de şap hastalığı yayılıyor!

Rize'de Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan şap hastalığında karantina altına alınan köy sayısı 9'a yükselirken 300 hayvanın aşılanacağı bildirildi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize’de şap hastalığı yayılmaya başladı. Gelen ihbarlar neticesinde karantina uygulaması yapılan yerleşin yerlerinin sayısı 9’a yükseldi.
Şu ana kadar Rize’nin 4 köyü ile 5 mahallesinde toplam 27 büyükbaş hayvanda şap vakasına rastlandığı bildirildi.
Rize Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda Rize merkeze bağlı Değirmendere, Dağsu, Ilıca, Yeniköy ve Gülbahar mahalleleri ile Çaykent beldesine bağlı Müderrisler, Söğütlü, Kireçhane ve Veliköy’de şap vakalarına rastlanarak karantina uygulamasına geçildiği bildiriliyor.
Rize Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Kubilay Tamer, şap salgınının Kurban Bayramı dolayısıyla başlayan hayvan hareketliliğinden yayıldığını belirterek, “Şimdiye kadar 27 büyükbaş hayvanda şap hatalığı tespit ettik. Bu hayvanlar kontrolümüz altında. Karantina uygulamamızı genişletebiliriz. Çünkü salgının bu sayıyla kısıtlı olmadığı düşüncesindeyiz. 300 hayvanın şap hastalığından etkilendiği kanaatindeyiz. Bu nedenle de çalışma alanımızı genişleterek aşılama yapıyoruz.” Dedi.
 
Bu arada 9 köy ve mahallede şap hastalığı nedeniyle aşılama çalışmaları devam ederken şehir merkezinde de Belediye tarafından 130 ahırın yıkılmasına rağmen hala kaçak hayvan barınaklarının bulunduğu ve hastalığın yayılmasında etkili oldukları ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız