1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de şaşırtan ilaç vurgununa açıklama
Rize'de şaşırtan ilaç vurgununa açıklama

Rize'de şaşırtan ilaç vurgununa açıklama

Rize'de şaşırtan ilaç vurgunu haberi ile ilgili avukatı aracılığıyla başhekim tarafından cevap ve düzeltme açıklaması yapıldı:

A+A-

Dr. Yakup Kavaz, 'Rize'de şaşırtan ilaç vurgunu' başlıklı habere avukatı aracılığıyla bir cevap ve düzeltme yazısı gönderdi.

Konuyla ilgili Dr. Yakup Kavaz'ın vekili Avukat Bülent Bıçakçı tarafından gönsderilen Cevap ve Düzeltme Yazısı:

Bu internet sitesinde geçtiğimiz günlerde yayınlanmış bulunan bir haberden dolayı müvekkilim Dr. Yakup Kavaz’ın kişilik hakları ihlal edilmiş olup bundan ötürü işbu Cevap ve Düzeltme Yazısının yayınlanması gerekmiştir.

2009 ve 2010 yıllarında Güneysu ilçesinde düzenlenmiş olan bazı sahte ilaç reçeteleri dolaysıyla Rize Cumhuriyet Savcılığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu konunun halen takipçileridir.

Konuyla ilgili dava 2013 yılından bu yana Rize Ağır Ceza Mahkemesinde Savcılık makamı ve çok sayıda avukatın katılımı ile yürütülmektedir. Dava halen devam etmektedir; henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı ve mahkûmiyet yoktur.

Bu davanın birçok sanığı olmasına, birçok hukukçunun takip etmesine ve çok sayıda katılan olmasına rağmen konuya sanki ilgi gösterilmediği ifadeleri haberde verilmiştir, bu doğru değildir.

Ayrıca bu davada birçok sanık olmasına rağmen haberde yalnızca müvekkilim Dr. Yakup Kavaz’ın ismi geçmektedir. Yalnızca müvekkilimin isminin geçmesi ve mahkûm olmadığı halde bu olayların faili gibi izlenim sergilenmesi iyi niyetten uzak, müvekkilime yönelik haksız bir tutum olarak değerlendirip kabul etmiyoruz.

Yargılaması devam eden sahte reçete düzenlenmesi olayından 5 yıl geçmiştir ve konunun çok kapsamlı olması nedeniyle yargılama çok sayıda hukukçunun katılımı ile devam etmektedir. Şu aşamada mahkemece kesinleşmiş mahkûmiyet kararı yoktur. Ancak bugünlerde müvekkilimin bu internet sitesinde suçun faili gibi açık ismiyle yansıtılmış olması basın ve meslek ilkeleri ile hakkaniyet ve Ceza Hukuk temel ilkelerine aykırı bir durumdur.

Bundan ötürü bu sitede yayınlanmak üzere Cevap ve Düzeltme Hakkımızı kullanmamız zorunlu olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum